ÚLTIMA HORA

Agredeixen un revisor de tren al seu pas per l'estació de Sant Vicenç de Calders

ATENCIÓ

Desapareix un noi de 20 anys prop d'una séquia a les comarques de Girona

Tot a punt per a la Firagost 2018 a Valls

La Fira-Exposició del Camp Català arriba a la seva 64a edició i se celebrarà els dies 31 de juliol i 1 d'agost
Com és habitual, un dels dies de la fira cau en dimecres, coincidint amb el dia de mercat setmanal a Valls | Josep Martí

 

Cada vegada queda menys perquè se celebri la Firagost 2018 i Valls torni a ser uns dels principals aparadors agrícoles de Catalunya. Enguany, la Fira-Exposició del Camp Català arriba a la seva 64a edició i se celebrarà els dies 31 de juliol i 1 d'agost.

 

Renovació dels tendals

Uns dels elements tradicionals de la Firagost 2018 són els tendals aeris que cobreixen els carrers de la Cort. Per a aquesta 64a edició, la Junta de Govern de l'Ajuntament de Valls va aprovar dur a terme una renovació d'aquests tendals. De l'encàrrec se n'ocuparà l'empresa Toldos Zurita. La inversió per dur a terme aquesta renovació ha sigut d'un total de 10.975 €.

El mercat setmanal de Valls

Com és habitual, un dels dies de la fira cau en dimecres, coincidint amb el dia de mercat setmanal a Valls, el qual se celebra des del 28 de novembre de 1210. Per tal de ressaltar els vuit segles de vida del mercat, la nova edició de Firagost tindrà el segell especial de vuit segles consecutius de mercat a Valls, un símbol de gran valor històric, social i cultural.

 

Programa de la Firagost 2018

Aquests són alguns dels actes més destacats de la Firagost, podeu consultar el programa complet fent clic en aquest enllaç. El dimarts, 31 de juliol, a les 10.00 hores, es produirà l'obertura de les exposicions de la Firagost, que romandran obertes l'endemà a les 20.30 hores. Enguany hi ha més de 350 expositors que ocupen quilòmetre i mig de recinte firal. Algunes de les exposicions que es podran veure seran les de fruits del camp, vins, maquinària agrícola, alimentació artesanal, ceràmica, la XXVIII Exposició de Bonsais, la XI Mostra de Cerveses Artesanes o la III Mostra de Food Trucks entre altres.

A les 18.00 hores, a la plaça del Blat, es farà el Taller de Ceràmica CRISFANG per a infants. A la mateixa hora, però a la plaça del Pati, es durà a terme la Mostra de Cerveses Artesanes acompanyada de música. Paral·lelament a aquests dos actes, a l'Auditori de Mas Miquel, se celebrarà el Firagost Holi Colours, una festa musical i policromada. A les 20.30 hores al Kursaal es farà el sopar de germanor. A les 23.30 hores, a l'Auditori Mas Miquel, tancarà la primera jornada el Superevents Firagost We Are Bojos!!, una festa gratuïta a l'aire lliure.

  

  

La segona Jornada del Firagost obrirà a les 9.00 hores, al Kursaal, amb el Mercat del Tracte Equí. A les 18.00 hores, al Pati, hi haurà el Festival de Cloenda Firagost a càrrec de l'Escola de Ball Nou Ritme. A les 8.15 hores, a la plaça del Blat, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls faran una gran actuació castellera. Per acabar, el Firagost 2018 s'acomiadarà amb la venda pública de les fruites i altres productes exposats, acte amb el qual finalitzaran totes les exposicions.