PORTADES

📰 Les portades d'avui, 18 de novembre

S’adjudiquen les obres de millora de l’enllumenat del centre de Valls

Es modernitzaran els punts de llum del carrer de la Cort i del Pati per un import que supera els 80.000 euros
Imatge del carrer de la Cort de Valls. | google maps

 

Ja s’han adjudicat les obres per a la millora de l’enllumenat de dos dels carrers més cèntrics de Valls com són el carrer de la Cort i la plaça del Pati. La Junta de Govern de l’Ajuntament de Valls així ho ha aprovat. Les obres s’han adjudicat a l’empresa Etra Bonal SA per un import de 80.146 euros.

 

Aquest projecte preveu la instal·lació de 26 nous punts de llum al carrer de la Cort i a les escales de la Peixateria que s'afegiran a l'actual enllumenat ornamental. S'instal·larà tecnologia ‘led’ a totes les lluminàries, augmentant així la sensació d'il·luminació però reduint el consum i els costos energètics en prop d'un 80%.

 

A la vegada, s'ha previst soterrar tot el cablejat elèctric eliminant els traspassos aeris de cables. Tot i que es mantindran les llums ornamentals característiques del carrer de la Cort, s'instal·laran també bombetes ‘led’ i se substituiran els globus actuals per d'altres de nous.

 

Punts de llum a les façanes de les cases

El punt més destacat al carrer de la Cort i que permetrà augmentar la il·luminació serà però la instal·lació dels nous punts de llum que es col·locaran a les façanes de les cases i que il·luminaran d'una més directa el centre del carrer.

 

Per la seva banda, al Pati es col·locaran quatre focus que, situats sobre l'estructura de la pèrgola, il·luminaran d'una manera especial el centre de la plaça. També s'ha previst substituir per llums ‘led’ la il·luminació de totes les bigues de la pèrgola i es modernitzarà també l'enllumenat a la zona de l'escenari de la plaça.  

 

Aquest projecte de reforç de l'enllumenat del Pati i del carrer de la Cort se suma al realitzat entre els anys 2016 a 2018 a bona part del Barri Antic.

 

Subvencions per a la promoció del lloguer social i a les entitats juvenils

 La Junta de Govern també ha aprovat concedir 30.000 euros en subvencions a propietaris d'habitatges que han realitzat obres de reforma d'immobles i els han posat a lloguer social a través de l'Oficina d'Habitatge de Valls. En concret, s'han concedit subvencions per a reformes de 5 pisos, un situat al carrer Montserrat i 4 més al carrer Mestral.

 

També s’ha acordat atorgar les subvencions corresponents a la convocatòria de la regidoria d'Acció Cívica i Joventut per a les entitats juvenils i d'educació en el lleure per un import total de 1.375 euros (Centre d'Esplais Esquirols, Agrupament Escola i Guia Verge de la Candela i Cor Koré).

 

També es concedirà una subvenció de la regidoria de Via Pública i Serveis al menjador social que impulsa l'Associació Solidària del Lledó ‘La Teulada’ per un import de 4.250 euros.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris