Les obres de la xarxa de reg de la Comunitat de Regants de Valls s'executaran en un termini de dos anys

Es desencalla així un projecte que estava aturat des de feia més de quatre anys
 

 

Reunió de la consellera amb la Comunitat de Regants de Valls i el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris. | ACN

 

La Generalitat executarà les obres de modernització de la xarxa de reg de la Comunitat de Regants de Valls amb una inversió de 4,5 milions d’euros en un termini de dos anys.

 

Es desencalla així un projecte que estava aturat des de fa més de quatre anys. El Departament d’Agricultura ha arribat a un acord amb el Ministeri d’Agricultura per dur a terme la segona fase de les obres entorn dels torrents de Valls, molt esperada entre els més de 400 regants de la zona, que assumiran un 10% del projecte.

 

El principal impediment era que l’Estat havia de retirar la catalogació del reg de Valls com d’interès general. Amb el conveni ja es pot donar continuïtat a l'obra. La consellera Teresa Jordà ho ha anunciat aquest dijous en una reunió amb la Comunitat de Valls.

 

«Era una obra extremadament necessària que arriba tard, però ja tenim projecte i pressupost», ha dit. Dimarts vinent s’aprovarà en Consell Executiu.

 

Optimisme i alegria en conèixer la notícia

«Per fi podem congratular-nos de l’esforç constant i de la paciència de la comunitat de regants que ha estat molta i per fi hem aconseguit desencallar-ho». El fet que Madrid l’obre estigués registrada com a ‘interès general’, «no ens deixava fer res, això provocava greuges a Valls perquè molts regants havien pagat i no tenien reg a casa seva», ha explicat la consellera.

 

Per la seva banda, el president de la Comunitat de Regants de Valls, Esteve Bonet, ha dit que «començarem les obres tan bon punt com es pugui, des de la comunitat posarem tots els interessos perquè això s’acabi i tothom pugui regar, no volem tenir greuges, l’obra s’ha d’acabar amb alegria».

 

Per últim, el secretari de la comunitat, Marc Nadal, ha qualificat aquest moment com «un dia històric per a la Comunitat de Regants» i espera que les obres es resolguin tan aviat com sigui possible.

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris