Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L’Ajuntament de Valls subvenciona la Fundació Proactiva Open Arms

Ho fa a través del conveni signat amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

L’Ajuntament de Valls subvencionarà amb 5.000 euros a la Fundació Proactiva Open Arms pel seu projecte Salvament marítim a la Mediterrània central. La subvenció s’efectuarà a través del conveni de col·laboració signat entre l'Ajuntament de Valls i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, amb motiu de la campanya de suport a l'acollida de població refugiada en trànsit a Europa víctima dels conflictes armats a l'àrea de la Mediterrània.

 

Aquesta tarda, el regidor de Benestar Social, Jordi Cartanyà ha lliurat el conveni a Guillermo Cañado, cap de missió i coordinador mèdic de Proactiva Open Arms, just abans de l'inici de la conferència Salvament al Mediterrani a càrrec del mateix representant de l’ONG. La xerrada ha permès conèixer de primera mà la tasca que es duu a terme des de l’entitat i sensibilitzar envers la situació actual. Proactiva Open Arms és una organització no governamental i sense ànim de lucre que té com a principal missió rescatar del mar els refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa.

 

L'Ajuntament vallenc ha anat consolidant la política de cooperació internacional, amb aportacions anuals de 10.000 euros del pressupost municipal a projectes d’ajuda als refugiats i a comunitats originàries de països en vies de desenvolupament que tenen vincles amb Valls. Enguany s’han destinat 5.000 euros dels pressupostos a la Fundació Proactiva Open Arms amb l’objectiu de donar suport a l'entitat en la seva tasca de rescat de persones al Mediterrani, concretament al projecte ‘Salvament marítim a la mediterrània central’.

 

Proactiva Open Arms és una ONG de Badalona d'ajuda humanitària que planta cara a les situacions d'emergència sorgides en els últims temps a l'entorn del mar i que neix d'una empresa de socorrisme i salvament marítim amb una gran experiència en les costes catalanes. La seva principal missió és rescatar del mar a aquelles persones que es veuen llançades a la deriva fugint de guerres, persecució i pobresa amb l'objectiu d'arribar a Europa. S’encarrega de rescatar les persones que han naufragat o estan en perill de naufragi, de proveir-los d’aliments, roba, mantes i atenció mèdica i traslladar-les fins a un port segur.

 

 

 

 

Comentaris