Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L’oposició diu «no» a les ordenances fiscals de Valls per a l’any 2019

L’equip de govern es queda sol en l’aprovació definitiva de les últimes ordenances d’aquest mandat
Ple de l'ajuntament de Valls que ha aprovat les ordenances fiscals per a l'any 2019. | J.V.

 

Aquest dilluns, 27 de novembre de 2019, el ple de l'Ajuntament de Valls ha aprovat definitivament les ordenances fiscals de la ciutat de cara a l'any 2019, les últimes que s'aprovaran aquest mandat i que són la fase prèvia per aprovar els pressupostos de l'any vinent.

 

Aprovació inicial amb només els vots favorables de l'equip de govern de Valls

El plenari ja va fer l'aprovació inicial de les ordenances fiscals el passat mes de setembre amb només els vots favorables de l’equip de govern (CiU i ERC) i l’abstenció del Partit Popular. En aquesta ocasió, tota l’oposició –CUP, PSC, PP i Compromís per Valls-ICV–, han votat en contra de l’aprovació definitiva.

 

Reducció d'un 4,4% de l'impost de vehicles de tracció mecànica

La modificació de les ordenances fiscals de l’any 2019 inclou una reducció en un 4,4% l’impost de vehicles de tracció mecànica i la congelació de la resta d'impostos, taxes i preus públics i a més s’anul·la la taxa d'activitats per canvi de titular.

 

 

En concret, i pel que fa l’impost de vehicles, un dels impostos més universal i dels de major repercussió fiscal, situarà el seu índex en l’1,67%. D’aquesta manera, els vehicles de 8 a 12 cavalls fiscals pagaran l’any vinent 56,91 euros, mentre que per potències superiors serà de 120,14 euros (12 a 16cv), 149,65 euros (de 16 fins a 20 cv) i 187,04 euros per als cotxes de més de 20 cavalls. El rebut de les escombraries es manté invariable per sisè any consecutiu en els 114,20 euros.

 

Finalment, destacar que es manté el 95% de bonificació de l’impost de construccions per a obres que s’executin en l’àmbit del barri antic, com a mesura de suport a la rehabilitació d’habitatges al centre històric.

 

El ple també ha aprovat una moció presentada conjuntament per tots els grups municipals per reclamar la completa execució del projecte de modernització dels regs de Valls.

 

 

Comentaris