La campanya de mecenatge de l’orgue de Valls quasi ha cobert les aportacions previstes en només un any

El mecenatge i apadrinament de tubs ja supera les 4/5 parts previstes fins el 2021, superant els 200.000 en aportacions populars
Imatge de la presentació dels últims resultats dels apadrinaments. | Cedida

 

Les aportacions per finançament per recuperar l’orgue de Valls van a un ritme espectacular. Des que es va començar la campanya de mecenatge i apadrinament de tubs, les xifres no han fet més que créixer i l’instrument ja ha cobert 4/5 parts del total previst fins al 2021, en només un any.

 

La comissió ciutadana de l’orgue de Valls ha presentat les últimes xifres actualitzades on s’ha donat a conèixer que ja s’ha superat el llindar dels 200.000 euros en aportacions populars, amb 253 padrins i 187 tubs apadrinats en tan sols un any. Alguns dels tubs compten amb més d'un padrí o padrina.

 

Entre els padrins hi figuren diverses entitats i associacions, empreses, famílies i particulars, que la comissió ha reconegut darrerament en dues entregues de diplomes, la primera pels volts de la Festa Major de Sant Joan i la darrera, dies abans de la festivitat de la Candela, quan també es va signar el contracte de construcció.

 

A més, per tal de donar a conèixer la iniciativa, en aquest darrer any, la comissió de l’orgue ha realitzat diverses activitats de dinamització com són xerrades, visites a altres orgues de la comarca, un concert, una exposició i diverses paradetes a peu de carrer, entre d’altres.

 

El projecte de recuperació de l’orgue de Valls

Aquest projecte està impulsat per una comissió ciutadana integrada per agents musicals, corals, escoles de música, entitats patrimonials, particulars, parròquia de Sant Joan i Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Tarragona. L’objectiu és fer-ho realitat de cara a les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021.

 

Tot i que les aportacions va a un ritme òptim, la comissió ciutadana de l’orgue de Valls espera seguir sumant suport i apadrinaments pel projecte de cara als pròxims mesos, abans que comencin els treballs de construcció de l’instrument.

 

També et pot interessar:

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris