consell-comarcal-alt-camp

Joan Maria Sanahuja continua al capdavant del Consell Comarcal de l'Alt Camp gràcies a ApC

Junts per Catalunya i Alcoverencs pel Canvi han arribat a un acord de govern per a la legislatura de 2019-2023

Tal com va publicar TarragonaDigital ahir al vespre, les formacions polítiques de Junts per Catalunya i Alcoverencs pel Canvi han arribat a un acord de govern per a la legislatura de 2019-2023 del Consell Comarcal de l'Alt Camp.  Avui dilluns 15 de juliol al migdia, els dos partits han formalitzat el pacte i l'han donat a conèixer als mitjans de comunicació en roda de premsa.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Tal com s'avançava ahir des d'aquest mitjà de comunicació, aquesta fórmula de governabilitat és la que ha tingut preferència en les negociacions de les últimes setmanes, amb un acord entre Junts per Cat i ApC que ha anat prenent forma des de fa dies. En aquest sentit, Joan Maria Sanahuja de Junts per Catalunya ha afirmat que la notícia que van publicar, la setmana passada, alguns diaris sobre l'hipotètic acord amb el PSC «no tenia cap sentit, ja que el pacte que s'estava gestant era amb el partit alcoverenc i no pas amb el PSC».  Tanmateix, sí que es van mantenir converses amb els socialistes, com amb la resta de formacions polítiques que tenen representació en la institució.

No obstant això, davant d'aquest possible escenari polític, l'ANC Valls va emetre un comunicat demanat responsabilitat als partits sobiranistes per «no naturalitzar el 155»  i va emplaçar els consellers comarcals a una reunió d'urgència per poder transmetre la reclamació d'una manera més propera i efectiva. Després de la trobada, l'ANC va informar a través de les xarxes socials que  «no hi ha cap pacte de govern fet amb ningú a hores d’ara al Consell Comarcal de l’Alt Camp».

Sanahuja continua al capdavant del Consell

Aquest matí, poques hores abans del ple d'investidura del Consell Comarcal, s'ha definit qui assumirà la presidència de la institució, a mans de Junts per Catalunya.  D'entre els candidats, prenien força els noms de Mateu Montserrat, l'alcalde del Pla de Santa Maria, i Joan Maria Sanahuja, l'alcalde de Vilabella i president del Consell Comarcal en la legislatura que ara ha acabat. Finalment, serà el vilabellenc qui assumirà de nou la presidència.