Arrenquen de matinada la pancarta de llibertat presos polítics de l’Ajuntament de Valls

L’alcalde de Valls, Albert Batet, assegura que es tornarà a penjar «les vegades que faci falta»
La pancarta a la façana de l'Ajuntament de Valls.  | Isma LLanes

 

Aquesta matinada uns desconeguts han arrencat la pancarta que penjava al balcó de l’Ajuntament de Valls i que demanava la llibertat dels presos polítics, segons ha denunciat l’alcalde, Albert Batet, al seu compte de Twitter. El batlle ha anunciat que es tornarà a penjar «les vegades que faci falta».

 

Primera pancarta, per Santa Úrsula

L’Ajuntament de Valls va col·locar la primera pancarta sobre els fets posteriors a l’1 d’octubre per la diada de Santa Úrsula de l’any passat. La pancarta amb el lema ‘Valls amb la Democràcia. Llibertat Jordis’ va presidir la façana consistorial durant uns mesos. Més endavant, i arran dels fets que es van anar succeint a Catalunya, es va substituir el missatge pel de ‘Llibertat presos polítics i exiliats’.

 

Pla general del balcó de l'Ajuntament de Valls durant la diada castellera de Santa Úrsula. | VallsDiari.cat

 

Aquesta reivindicació es va veure plasmada en la passada Festa Major de Sant Joan, especialment durant la tradicional diada castellera del dia 24 de juny. La plaça del Blat es va vestir de groc i es van despenjar quatre pancartes amb les cares dels polítics presos i els exiliats dels edificis de la plaça, on la majoria de balcons segueixen lluint llaços grocs i cartells reivindicatius. Molts dels assistents a l’actuació castellera i els mateixos castellers de les dues colles vallenques van alçar cartells grocs amb el lema ‘Estem amb vosaltres’ mentre sonava el Cant del Segadors.

 

Pla general del balcó de l'Ajuntament de Valls en l'acte reivindicatiu previ a la diada castellera de Sant Joan. | VallsDiari.cat

 

En acabar, de forma unànime es va clamar a favor de l’alliberament dels líders empresonats i de la independència. En aquest acte, hi van assistir la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, la consellera de Justícia, Ester Capella i el portaveu adjunt del grup parlamentari de JxCat, Eduard Pujol juntament amb la resta d’autoritats locals.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris