A punt les obres d’urbanització de la carretera del Pla i del passeig dels Caputxins

Els treballs començaran a principis de l’any que ve i s'invertiran 1,3 MEUR
Imatge virtual del passeig dels Caputxins després de les obres d'urbanització. | Ajuntament de Valls

 

L’Ajuntament de Valls ha adjudicat per un import d’1.346.584 euros les obres d’urbanització del passeig dels Caputxins, carretera del Pla i carrers adjacents en un àmbit d’actuació de gairebé 11.000 metres quadrats. Els treballs també inclouen la renovació i modernització dels serveis públics d’aigua, clavegueram i enllumenat. El consistor vallenc preveu que, un cop fets els tràmits administratius, les obres comencin a principis de 2019 per la zona de la carretera del Pla.

 

Un històric passeig de 185 metres de longitud

Al passeig dels Caputxins el projecte sobresurt per posar en valors els elements patrimonials d’aquest històric passeig de 185 metres de longitud. Al principi del passeig s’ha projectat una plataforma viària a un sol nivell que, a més de facilitar i fer més còmoda la mobilitat dels vianants, comptarà amb un paviment diferenciat per acabar generant l’efecte urbanístic d’un espai en format de plaça presidit pel monument als Xiquets de Valls, emblemàtica obra del fet casteller erigida fa prop de 50 anys per l’escultor vallenc Josep Buquets.

 

Imatge aèria del passeig dels Caputxins després de les obres d'urbanització. | Ajuntament de Valls

 

Per tal de destacar els tres edificis històrics que hi ha al passeig dels Caputxins, la Biblioteca Popular, l’església de la Mare de Déu del Lledó i la Casa de Cultura, la secció vial seria també a un sol nivell. A més, s’utilitzaria paviment diferenciat i s’eliminarien els aparcaments per alliberar la zona de cotxes estacionats. D’aquesta manera, es crearia l’efecte d’un espai en format de plaça al final del passeig que destacaria visualment aquesta cruïlla presidida pels tres edificis.

 

Pel que fa a la resta del passeig es manté la configuració actual amb l'espai central per a vianants de set metres d'amplada i es renova tot el paviment. Es conservarien els arbres i també els punts de llum actuals característics del passeig, tot i que es restaurarien i es modernitzaria la instal·lació elèctrica i es canviarien a tecnologia led per augmentar la lluminositat i reduir consum energètic. Les voreres laterals s'ampliarien fins, com a mínim, els 1,2 metres per a facilitar la mobilitat dels vianants.

 

Imatge virtual de la carretera del Pla a l'encreuament amb la cruïlla amb plaça de la Creu. | Ajuntament de Valls

 

Voreres de 3 metres d'amplada a la carretera del Pla

En el tram de la carretera del Pla, entre les places Font de la Manxa i de la Creu, s'hi faran voreres amb amplades superiors als 3 metres. A més, l’obra inclou la urbanització de tots els carrers que enllacen amb la carretera del Pla (carrers Veciana, Maria Codina, Priorat del Lledó, Sant Magí i Francesc Rodon i Queralt) i, a les cruïlles amb aquests vials, el vianant no haurà de baixar ni pujar de la vorera per creuar-los, sinó que la vorera tindrà continuïtat al mateix nivell.

 

També la major part dels passos de vianants són elevats i adaptats per eliminar barreres arquitectòniques i garantir que els vehicles redueixin la velocitat. A més, els passos de vianants inclouran paviment especial adaptat a normativa que indicarà a les persones cegues de l’existència d’una cruïlla i les guiarà pel punt on creuar-la.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris