Agafen «de record» peces de la torre on va caure el llamp a Santes Creus

Diverses persones van endur-se bocins de la teulada malmesa pel llamp que va caure dijous passat
Els Bombers, treballant en l'edifici després de l'impacte del llamp. | Aj. Aiguamúrcia

 

Diverses persones van agafar restes de les teules que es van desprendre de la torre del Portal de l’Assumpta de Santes Creus, després que la passada setmana hi impactés un llamp provocant un forat a la teulada. Segons ha pogut saber aquest diari, en el moment de l’impacte hi havia diverses persones en la zona passejant o visitant l’indret. Alguns d’ells van ajudar a recollir les peces caigudes, per donar un cop de mà als operaris, però segons afirmen alguns testimonis hi havia gent que va agafar alguns trossos «per endur-se’ls de record».

 

L’impacte del llamp va esmicolar les teules de la part de dalt de l’edifici. Quan aquestes van caure, van esmicolar les teules del pis inferior, la qual cosa va provocar que el terra quedés ple de fragments de teules i morter.

 

Es van recollir bocins sense valor patrimonial

Fonts del Monestir de Santes Creus, confirmen que hi havia persones que recollien els bocins i se’ls emportaven, però que aquests no tenen cap valor patrimonial ni es poden tornar a fer servir per a res, ja que els trossos més grans els van recollir els operaris i els bombers que es van desplaçar a la zona. «Els trossos més grans els vam recuperar», afirmen des del Monestir.

 

Consideren que aquest és un fet anecdòtic, ja que els trossos que va recollir la gent allí present «eren molt petits i no tenen gens d'importància», gairebé es poden considerar runa i no tenen cap valor en l'àmbit de patrimoni. Els fragments més grans si que els van agafar els tècnics i els bombers i els van guardar. A més, les teules que van caure són contemporànies. Ara, les teules trencades s’han de canviar per altres de noves. Des de l’Ajuntament d’Aiguamúrcia també confirmen que hi havia gent agafant els bocins de terra.

 

Un llamp forada la teulada del Portal de l’Assumpta

Dijous passat, l’impacte d’un llamp va fer un forat a la teulada de la torre del Portal de l’Assumpta, a Santes Creus. Cap persona va resultar ferida, però es va desprendre part de la teulada, deixant un escampall de peces a terra. Els bombers i tècnics de Patrimoni van desplaçar-se al lloc dels fets per netejar la zona i assegurar-se que no hi havia danys majors.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris