MINUT A MINUT

🔴Nova manifestació improvitzada al centre de Tarragona

ÚLTIMA HORA

❗ Convoquen una vaga general per al pròxim divendres, 18 d'octubre

El Pius Hospital de Valls alerta que en deu o quinze anys es quedarà petit i obsolet

La direcció del centre planteja una inversió d’entre 15 i 20 millions d’euros
Responsables mèdics dels serveis d'otorinolaringologia i oftalmologia del Pius Hospital de Valls amb la direcció del centre. | ACN

 

El Pius Hospital de Valls ha posat sobre la taula l’estat dels edificis que ocupa després de gairebé 30 anys d’història. Des del Consell d’Administració del centre no es parla de fer un hospital nou però es vol una millora de tot el complex, especialment del centre sociosanitari que ocupa un edifici històric de més de cent anys. Per tal de sufragar aquest escenari es planteja una inversió d’entre 15 i 20 milions d’euros. Al mateix temps que es projecta el futtur del centre es van remodelant espais interns, com les noves consultes d’otorinolaringologia i oftalmologia que ara disposen del doble d'espai a la planta baixa, amb l’objectiu de millorar l’atenció assistencial dels 62.000 habitants que s'atenen dels municipis de l’Alt Camp i la Conca de Barberà.

 

Pla general de les noves consultes d'otorinolaringologia i oftalmologia del Pius Hospital de Valls i de pacients esperant a la sala d'espera. | ACN

 

En les noves consultes, que dupliquen espai i ara ocupen uns 300 metres quadrat s’han invertit 300.000 euros. Gran part d’aquests diners han anat destinats a equipar l’àrea d’oftalmologia i ampliar la cartera de serveis. Es podrà atendre la degeneració macular de la retina (DMAE). «I els pacients, que són gent gran, no s’hauran de desplaçar perquè tindran el mateix tractament que es fa a Joan XXIII», destaca Luís Velasco, coordinador del servei. També es tractaran altres problemàtiques de la retina, com oclusions, etc. En aquest sentit, a l’equip s’hi incorporarà un especialista de la retina. “Ho estàvem esperant perquè era una necessitat, és un important avenç», ha apuntat Velasco.

 

 

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Manca d’espai i envelliment dels edificis

Tot i les millores que es venen realitzant al centre hospitalari –com al bloc quirúrgic, a la segona planta de l’hospital o a l’àrea de diagnòstic per la imatge-, des del Pius subratllen que aquestes no resolen un problema major que presentarà en un futur el complex, com és la manca d’espai i l’envelliment dels edificis, sobretot on hi ha el centre sociosanitari –que ocupa un antic convent. Per tal d’encarrilar el futur de l’hospital vallenc, Martí Barberà, president del Consell d’Administració, ha reconegut que hi ha converses amb la Generalitat i que es treballa per incrementar l’acord del concert amb el Cat Salut. 

 

Pla general d'un avi amb caminador passejant pel claustre del centre sociosanitari del Pius Hospital de Valls. | ACN

 

Per Barberà cal posar fi al «greuge comparatiu» que pateixen els treballadors del Pius –se’ls van congelar les DPO, una part del sou variable. El màxim reponsable del centrees vol reunir amb tots els representants sindicals. El sindicat majoritari al comitè, a CGT, diu que no es confia en les bones paraules i es remeten a fets. «Continuem en precarietat laboral, la direcció intenta evitar els contractes indefinits i la promoció interna dels administratius, que ja hem denunciat, així com la jubilació parcial amb relleu», ha asseyalt Marisa Cañón, portaveu de la CGT. El sindicat estudia si emprèn accions després de la pròxima reunió del comitè, el 30 i 31 de gener, amb la direcció.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris