VÍDEO

Explosió d'una bombona de gas en una barricada a Tarragona

ATENCIÓ

Tots els talls de carretera previstos per aquest dissabte, 19 d'octubre

Alcover inaugura la nova plaça 1 d’Octubre

El ball de Dames i Vells, els Xiquets d’Alcover i els Bruixots d’Alcover han actuat en l’acte d’inauguració, on han assistit prop de 300 persones
El ball de Dames i Vells d'Alcover ha inaugurat la plaça 1 d'Octubre. | J.G.

 

Passades les 19.30 hores d’aquest dilluns, Alcover donava per inaugurada la plaça 1 d’Octubre, situada davant de l’institut Fonts del Glorieta. Prop de 300 persones han assistit a l’acte d’inauguració que ha tingut un to festiu i popular.

 

El ball de Dames i Vells d’Alcover han estat els encarregats de descobrir la placa que porta el nom de la plaça. Toni Rosich, de l’ANC d’Alcover, ha explicat que han volgut que aquest grup inaugurés l’espai, entre altres coses, per fer una picada d’ullet a Dames i Vells de Tarragona, després de tot el que va passar la darrera setmana.

 

La placa on figura el nom de la nova plaça, ha estat coberta prèviament amb un domàs groc amb la frase escrita: «Vam votar, vam guanyar #somrepública». Seguidament, i després d’una petita actuació de Dames i Vells d’Alcover, s’ha descobert la placa on es pot llegir ‘Plaça 1 d’Octubre’.

 

Tot i això, en aquesta plaça ja llueix bé el color groc, donat que aquest diumenge al vespre va tenir lloc l’enllaçada popular convocada pel CDR Alcover.

 

Pilar dels Xiquets d'Alcover durant l'acte. | J.G.

 

 

Un cop inaugurada la plaça, els assistents s’han traslladat al pati de l’institut, on els Xiquets d’Alcover han fet un pilar davant dels assistents. L’acte ha continuat amb l’actuació els Bruixots d’Alcover.

 

L'acte ha finalitzat amb un sopar de carmanyola

De les parets del pati penjaven imatges dels polítics catalans empresonats i també un mural on aquells que ho desitgessin podien enganxar un ‘post-it’ amb allò que volguessin expressar referent a l’1 d’octubre de 2017. Un gran llaç groc ha presidit també els actes que s’han fet al pati.  

 

'Post its' d'espontanis que anaven deixant missatges en un mural situat al pati de l'institut. | J.G.

 

 

Tot seguit, a l’institut s’ha celebrat l’acte ‘1 d’Octubre a Alcover’ i s'ha fet un sopar de carmanyola amenitzat amb la música de Jueria Folkmenc on ha tingut lloc el sorteig d’una urna de l’1-O.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris