La plaça de l’Oli de Valls torna a l’Edat Mitjana gràcies als estudiants de l’Institut Jaume Huguet

Gairebé un centenar d'alumnes van fer una recreació històrica en aquesta plaça amb tots els detalls per fer-la d’allò més realista
La plaça de l'Oli es va convertir en un mercat medieval. | Cedida

 

Va ser només durant unes hores, però la plaça de l’Oli va retornar a l’Edat Mitjana el passat divendres gràcies a una recreació històrica que van fer els alumnes de l’Institut Jaume Huguet de Valls.

 

Aquesta recreació històrica medieval va ser el resultat visible del projecte transversal de 2n d'ESO ‘Un dia a l'Edat Mitjana’, que s'havia fet a l'Institut durant les dues setmanes anteriors. En la feina prèvia l'alumnat havia preparat tot el material necessari per a la recreació: guions, vestuari o decorats.

 

Organitzada en forma de representacions teatralitzades d'escenes típiques de la vida medieval, la recreació comptava amb espais diferents que pretenien mostrar com era un monestir, una església i la cort reial.

 

També van mostrar com feien la seva feina els cobradors de tributs, com actuaven els trobadors i joglars, i, fins i tot, com devia ser tot un mercat medieval. En total, més de 90 joves de l'Institut Jaume Huguet van participar en aquesta escenificació a la vallenca plaça de l'Oli.

 

Altres escoles de Valls van anar a veure la recreació històrica

La jornada va ser tot un èxit, i així ho van destacar molts dels vallencs que passejaven per la zona, que van quedar sorpresos per la feina feta al centre.

 

Detall d'una de les parades que es van posar durant la recreació històrica. | Cedida

 

A més, l'alumnat de sisè de primària de les escoles Baltasar Segú, Eladi Homs, Eugeni d'Ors, Enxaneta i La Candela també hi va assistir per veure de primera mà com es treballa a l'Institut Jaume Huguet. Al final de la jornada, els familiars dels alumnes van anar a veure la recreació, i molts es van animar a fer un ball medieval conjunt amb el professorat i l'alumnat.

 

Des de l'Institut Jaume Huguet es destaca que la motivació de l'alumnat per desenvolupar aquest tipus de projectes ha estat la clau que va permetre que la recreació fos un èxit. D'altra banda, també destaquen la implicació de les famílies i la col·laboració de particulars que van cedir algunes peces de vestuari, mobiliari i objectes d'atrezzo.

 

També et pot interessar: