El planenc Albert Pérez Anglès, plata al mundial juvenil de curses de muntanya

La competició es va celebrar a Itàlia el passat cap de setmana
 
El jove esportista del Pla de Santa Maria, Albert Pérez Anglès. | Aj. Pla de Santa Maria

 

L’esportista del Pla de Santa Maria, Albert Pérez Anglès, s’ha fet amb la medalla de plata al Mundial Juvenil de Curses de Muntanya, que va tenir lloc el passat cap de setmana a Itlàlia. La competició es podia fer en dues modalitats: Kilòmetre Vertical i Skyrunning. En aquesta darrera és on va aconseguir el segon lloc en la categoria Juvenil A masculina (joves de 16 i 17 anys). En la cursa vertical va estar a punt de pujar al podi, però en aquest cas va quedar quart, només a vint segons de la medalla de bronze. La carrera va tenir lloc al massís del Gran Sasso, a Fonte Cerreto, situat a la regió italiana de l'Aquila. La cursa vertical va ser divendres dia 3 d'agost i l'Skyrunning diumenge dia 5. 

 

La cursa on va obtenir la medalla de plata, l’Skyrunning, és una modalitat molt tècnica amb forts desnivells, on es travessen punts aeris i carenes. En aquest cas, el recorregut tenia 15 quilòmetres de llarg. El jove assegura que mai havia fet una cursa tan dura. Pel que fa al Kilòmetre Vertical, el desnivell és superior i el recorregut era de 3,5 quilòmetres.

 

Albert Pérez Anglès, una trajectòria ascendent

Albert Pérez Anglès forma part del Club Excursionista La Xiruca Foradada del Pla de Santa Maria integrat a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. La seva participació en el Mundial, però, l’ha fet en el marc de la selecció espanyola que, en conjunt, és la que més medalles ha aconseguit en aquest torneig. El jove planenc està tenint una trajectòria ascendent en les curses de muntanya en què participa i també en l’esquí de muntanya, una modalitat diferent de l'esquí nòrdic que alterna pujades i baixades per recorreguts fora de pistes.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris