Mag Lari, Doctor Prats i Itaca Band, plats forts de la Festa Major d'Alcover 2019

Del 18 al 21 d’octubre, Alcover viurà una Festa Major plena d’actes per a tots els públics que van des de la cultura popular, al teatre, música o circ d’alt nivell
La processó de la Festa Major d'Alcover | Gerard Martí

 

Just acabar la Fira de Bandolers d’Alcover, el municipi es pren uns dies per agafar forces i tornar un altre cop als actes festius, ja que del 18 al 21 d’octubre tindrà lloc la Festa Major d’Alcover que aglutina un intens programa d’actes que combina actes tradicionals i de cultura popular amb espectacles de teatre, música i circ d'alt nivell per a tots els públics.

Els dies centrals de la festa major són el 18, 19, 20 i 21, tot i que s’han programat algunes propostes prèvies. És el cas, entre d'altres, de l'acte d'entrega del xumet a la senyoreta Remei. Aquesta novetat està prevista pel dijous 17 d'octubre a les 17.00 hores. O de ‘La gent del llamp’ que tanca l'any dedicat al 150è aniversari de Cosme Vidal amb una tertúlia per parlar de la Colla de l'Aladern.

Les activitats que s’han programat estan pensades «per arribar a tots els segments de la població i que ningú es pugui sentir exclòs», ha dit el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alcover, Josep M Girona.

Consulta aquí tots els actes de la programació de la Festa Major d’Alcover 2019

Els diablons d’Alcover s’estrenen per la Festa Major

Pel que fa a actes destacats, divendres 18 d’octubre a les 18.30 hores es durà a terme el correfoc infantil amb l'estrena dels Diablons d'Alcover a la Festa Major. A les 20.00 hores, es farà el pregó a càrrec de Joan Maria Llorens, últim apicultor d'Alcover i propietari de la Casa de la Mel. A continuació, es durà a terme la lectura de versots i el correfoc. Tancaran la nit La Loca Histeria i els Daltong Bang a les 00.00 hores al pavelló.

Dissabte 19 d'octubre arriba l'anada a ofici de la corporació municipal, la processó, i l'entrada i lluïment del seguici popular i les dues representacions del Ball de Dames i Vells. Per altra banda, la Cia. Le Tendre Amour presentarà ‘Seasons Circus’, una proposta de circ contemporani que converteix l'escenari en un bulliciós mercat del segle XVI on la vida està present en tota la seva rica varietat. Aquest espectacle estarà en residència al Convent de les Arts.

Mag Lari, un dels plats forts de la Festa Major d'Alcover. | Cedida

Per cert, l’Ajuntament d’Alcover va fer una crida per troba allotjament per als artistes d’aquesta companyia. Des del consistori, han explicat que ja s’han trobat veïns voluntaris per acollir-los, concretament al mateix municipi d’Alcover, al Milà i a Vilallonga.

El mateix dissabte, el Cercle d'Amics acollirà el concert i el ball de Festa Major amb l'Orquestra Internacional Maravella. Un dels actes més esperats és el concert de Festa Major amb Doctor Prats, Itaca Band i Dj Ernest Codina a les 00.00 hores al pavelló municipal. Les entrades tenen un cost de 10€ anticipada i 12€ a taquilla.

Diumenge 20 d'octubre, al migdia, tindrà lloc la diada castellera amb la Colla Joves Xiquets de Valls i els Xiquets de Reus. Un dels plats forts arriba a la tarda-vespre, el Convent acollirà l'espectacle de màgia ‘Una nit amb el Mag Lari’ amb la sorpresa, l'humor i la il·lusió que caracteritza aquest reconegut il·lusionista, en doble sessió, a les 18.00 i a les 21.00 hores.

Imatge de la processó de la Festa Major d'Alcover | Gerard Martí

Dilluns 21 d'octubre, és el torn de l'estrena del nou taller de circ de la Cia. Passabarret a la plaça Nova (de 10.00 a 14.00 hores), i de tres espectacles sota la denominació ‘Arts en moviment’ amb les propostes de dansa pels principals indrets d'Alcover: ‘Galápago ‘amb Ivan Benito, ‘Pilar de dos’ amb Clàudia Gómez i Raquel Viñuales i ‘Nomadis’ de Humanhood.

Un piromusical clourà la Festa Major 2019 d'Alcover a les 21.00 hores a la plaça Lluís Companys.

"🔴El Museu Casteller podria retardar la seva obertura al 2020" "⚔️AGENDA: Alcover tornarà a ser la capital dels bandolers a Catalunya aquesta setmana!"