Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Un sindicat denuncia «col·lapse tècnic» a la Policia Local de Valls

La queixa es desencadena després del robatori amb violència d'un avi al barri antic de Valls
Exterior de la comissaria de la Policia Local de Valls. | VallsDiari

 

El Sindicat Autònom de Policia de les Policies Locals de Catalunya (SAP-PL) ha denunciat, novament, la situació del cos policial a la capital de l'Alt Camp. Segons l'esmentat sindicat, la plantilla de la Policia Local s'ha reduït de quaranta-un efectius a vint-i-nou en els darrers anys, just, afirmen, «durant el període de gestió dels actuals responsables polítics de l'Ajuntament». En aquest sentit, apunten que aquesta reducció ha comportat una «situació objectiva de manca seguretat que es viu al carrer de la població de Valls, com hem vist recentment amb la comissió de delictes amb violència que mai s'havien produït abans».

 

A més, els responsables sindicals creuen que la situació laboral de la plantilla de la Policia Local és «absolutament insostenible», i ho atribueixen, segons esgrimeixen a «la pèssima gestió de l'alcaldia i els responsables polítics de seguretat ciutadana de Valls». Des de l'any 2016 aquesta organització sindical ha denunciat de manera reiterada «les condicions tercermundistes» en les que els policies locals de Valls, asseguren, han de desenvolupar les seves funcions.

 

A banda, també insisteixen en la manca d'efectius policials que ha arribat, segons diuen, «a situar el servei policial en situació de col·lapse tècnic». A resultes d'aquestes queixes i reivindicacions, el sindicat ha demanat una reunió d'urgència amb els màxims responsables polítics de l'ajuntament assenyalant que si no es prenen «les decisions adients per convocar noves places a la plantilla de Policia Local i restaurar el número d'efectius mínims», el sindicat durà a terme «les accions legals i sindicals que estimi escaient».

 

Agressió a un avi a Valls

 

Aquest divendres al vespre, un avi de 88 anys va ser víctima d'un robatori amb violència al barri antic de Valls. L'home, que va haver de ser atès al Pius Hospital de Valls, va ser agredit per una persona jove que li va robar els diners que duia a sobre, del canvi del pa –uns 3 euros. El succés va tenir lloc a tocar de la plaça de la Zeta, entorn on resideix la víctima, i, segons ha pogut confirmar VallsDiari, a hores d'ara, encara no hi ha hagut cap detenció i els Mossos mantenen la investigació oberta.

 

En saber-se els fets, l'Associació del Barri Antic va expressar la seva indignació a través de les xarxes socials i l'alcalde Albert Batet va exigir «accions imminents als responsables dels cossos de seguretat de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra», i al mateix temps sentenciava, a través d'un piulet que:«ja n'hi ha prou! No es pot acceptar més delinqüència!».  

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris