Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ACTES I HORARIS

El programa d'aquest dilluns, 23 de setembre, dia de Santa Tecla

La ruta literària de Figuerola del Camp s’emporta el Premi Jordi Cartanyà de la Diputació

El guardó s’ha lliurat aquest dijous al vespre en el marc de la 28a Nit del Turisme
Imatge que es pot descobrir durant la ruta. És la família Inglès Casanovas al castell de Figuerola. | Cedida

 

Figuerola del Camp és un petit poble de poc més de 300 habitants. Tot i tenir una interessant història i patrimoni al darrere, no és un lloc especialment turístic. Sí que hi passen desenes de senderistes i ciclistes cada cap de setmana i aprofiten per menjar un bon esmorzar de forquilla al Cafè de la Cooperativa, però fins fa poc li mancava un esquer per captar l’atenció d’un altre tipus de públic.

 

Això es va revertir fa uns mesos amb la creació d’un interessant producte turístic d’àmbit cultural. L’Ajuntament va posar en marxa, amb l’ajut de la Diputació, la ruta literària ‘Postals poètiques de Figuerola del Camp’, un recorregut pel poble que consta en anar seguint la pista de diversos plafons informatius i interactuar amb ells a través del mòbil.

 

Amb el mòbil es pot ampliar la informació dels punts de la passejada literària i escoltar els poemes de Josep Colet. | J.G.

 

Mitjançant l’escaneig d’un codi QR, el visitant pot endinsar-se en el monument, casa o plaça que està visitant, amb explicacions, fotografies i sobretot, amb els poemes que va escriure el barceloní Josep Colet durant les seves estades al poble que es poden escoltar recitats pels membres del grup de teatre figuerolenc ‘Quin Batre!’.

 

Aquesta ruta també té la seva versió menys urbana i es pot fer per l’entorn natural on també hi ha plafons i el mateix sistema interactiu. 

 

Gran alegria al poble

L’esforç fet per posar en marxa aquest projecte ha tingut la seva recompensa i aquest dijous 22 de novembre, la ruta literària ha rebut el reconeixement per part de la Diputació de Tarragona que li ha atorgat el Premi Jordi Cartanyà en la categoria d'interior, en el marc de la 28a Nit del Turisme.

 

Diversos representants de l’Ajuntament de Figuerola del Camp van anar a recollir el guardó en una nit plena d’alegria. La satisfacció és màxima en el poble. La regidora d'Ensenyament, Cultura, Patrimoni, Promoció Econòmica, Habitatge, Turisme i Festes, Elisabeth Baldor, ha explicat a tarragonadigital que «ja fa anys que s’està treballant per la promoció turística del poble».

 

Aquesta feina es va iniciar amb el projecte europeu ‘Viure al poble’, que va permetre posar en valor el patrimoni arquitectònic i natural del municipi. «En aquest temps s’han fet diverses actuacions com la compra i restauració i museïtzació de la Torre de la Mixarda o el museu municipal. La ruta literària tancaria aquest cercle».

 

Imatge del lliurament del premi amb l'alcalde, Pep Sans, i la regidora, Elisabeth Baldor. | tarragonadigital

 

 

Baldor també ha destacat que, projectes com aquest demostren que «des d’un municipi petit amb pocs recursos humans i econòmics es poden dur a terme iniciatives exitoses» i ha recordat que aquest és un producte elaborat des del poble i des de la comarca.

 

Des de l’Ajuntament confien que aquest premi serveixi com a reclam turístic per aquelles persones que no coneixen Figuerola del Camp.

 

Per la seva banda, des de la Diputació, argumenten que el premi ha recaigut en aquest projecte per difondre i revitalitzar el patrimoni arquitectònic, cultural i paisatgístic del municipi  a través de la ruta literària autoguiada.

 

Altres premiats amb el Jordi Cartanyà

Els altres guardonats amb el premi Cartanyà han estat: en la categoria de litoral, a Bulat Improve Goals SL per la plataforma de comunicació 'I Costa Daurada i Terres de l’Ebre' i el Patronat Municipal de Turisme de Cambrils per la campanya de màrqueting 'Envia una postal i comparteix Cambrils amb els teus'.

 

Notícies relacionades: Les imatges de la Nit del Turisme

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris