Alcover rep el Premi Iniciativa Medi Ambient per a la superviv猫ncia de les abelles

Les l铆nies de treball del projecte s贸n: recuperar els eixams per a la pol路linitzaci贸, crear centres d'estacions pol路linitzadores i fer divulgaci贸
Les abelles s贸n insectes necessaris en el medi ambient | Cedida

Un projecte de l'Ajuntament d'Alcover que vetlla per la recuperaci贸 dels eixams i la superviv猫ncia de les abelles a Catalunya 茅s el guanyador del XV猫 Premi Iniciativa Medi Ambient de la Diputaci贸 de Tarragona, dotat amb 3.000 euros. Aquest guard贸 reconeix anualment projectes innovadors i capdavanters orientats a potenciar el desenvolupament sostenible del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Pened猫s en 脿mbits com el medi natural, el paisatge, els residus, l'urbanisme, l'energia o l'aigua.

 

El projecte alcoverenc titulat 'Recuperaci贸 d'eixams, pol路linitzaci贸, divulgaci贸 i formaci贸. Potenciaci贸 de les abelles i el medi natural de l'Ajuntament d'Alcover' t茅 com a base la superviv猫ncia de l'abella a Catalunya i la defensa de tot all貌 que aquest insecte ens reporta i que va m茅s enll脿 dels seus productes. En aquest sentit, es preveuen diverses actuacions vinculades amb l'objectiu de REDICAT "recuperaci贸 dels eixams i de l'espai de pol路linitzaci贸 del m贸n de les abelles".

 

Aquesta iniciativa ha generat un vincle entre diferents municipis emissors i receptors organitzant i creant unes estacions de pol路linitzaci贸 forestal, amb la idea de recuperar aquests eixams silvestres per pol路linitzar diferents zones de municipis amb biodiversitat fr脿gil. El procediment consisteix a col路locar les caixes niu com si fos un mobiliari urb脿, amb la finalitat d'atraure les abelles dels nuclis de poblaci贸 amb la idea de salvar-les de perills diversos i evitar mol猫sties als ve茂ns.

 

Les l铆nies de treball d'aquest projecte s贸n: recuperar els eixams per a la pol路linitzaci贸, crear centres d'estacions pol路linitzadores i fer divulgaci贸. Actualment, de la demarcaci贸 de Tarragona hi participen municipis com Alcover, Arnes i Gandesa, i est脿 previst que pel 2020 hi participin: Reus, Valls, Salou, entre altres interessats com Mont-ral i Cambrils.