Les abelles s贸n insectes necessaris en el medi ambient

Alcover rep el Premi Iniciativa Medi Ambient per a la superviv猫ncia de les abelles

Les l铆nies de treball del projecte s贸n: recuperar els eixams per a la pol路linitzaci贸, crear centres d'estacions pol路linitzadores i fer divulgaci贸

Un projecte de l'Ajuntament d'Alcover que vetlla per la recuperació dels eixams i la supervivència de les abelles a Catalunya és el guanyador del XVè Premi Iniciativa Medi Ambient de la Diputació de Tarragona, dotat amb 3.000 euros. Aquest guardó reconeix anualment projectes innovadors i capdavanters orientats a potenciar el desenvolupament sostenible del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès en àmbits com el medi natural, el paisatge, els residus, l'urbanisme, l'energia o l'aigua.

El projecte alcoverenc titulat 'Recuperació d'eixams, pol·linització, divulgació i formació. Potenciació de les abelles i el medi natural de l'Ajuntament d'Alcover' té com a base la supervivència de l'abella a Catalunya i la defensa de tot allò que aquest insecte ens reporta i que va més enllà dels seus productes. En aquest sentit, es preveuen diverses actuacions vinculades amb l'objectiu de REDICAT "recuperació dels eixams i de l'espai de pol·linització del món de les abelles".

Aquesta iniciativa ha generat un vincle entre diferents municipis emissors i receptors organitzant i creant unes estacions de pol路linitzaci贸 forestal, amb la idea de recuperar aquests eixams silvestres per pol路linitzar diferents zones de municipis amb biodiversitat fr脿gil. El procediment consisteix a col路locar les caixes niu com si fos un mobiliari urb脿, amb la finalitat d'atraure les abelles dels nuclis de poblaci贸 amb la idea de salvar-les de perills diversos i evitar mol猫sties als ve茂ns.

Les l铆nies de treball d'aquest projecte s贸n: recuperar els eixams per a la pol路linitzaci贸, crear centres d'estacions pol路linitzadores i fer divulgaci贸. Actualment, de la demarcaci贸 de Tarragona hi participen municipis com Alcover, Arnes i Gandesa, i est脿 previst que pel 2020 hi participin: Reus, Valls, Salou, entre altres interessats com Mont-ral i Cambrils.


Comentaris
Pep M
No se com pot treure pit Alcover de qualitat de l'aire quan al seu terme municipal, concretament a Carretera Reus-Montblanc, hi ha la f脿brica CATOR de tractament d'olis usats i que fa una pudor fastigosa per tot arreu i que si no tanques les finestretes del cotxe a temps no et treus la merda d'olor fins que arribes a Montblanc.
Juli C.
Amb la pudor que fa Alcover i la merda de f脿brica les abelles deuen caure com mosques. Ja no parlem de com han deixat la muntanya de cases penjades que fa vergonya de veure. Premis a mida per netejar l'expedient. 脡s com donar un premi de benestar animal a l'escorxador.