AQUESTA NIT

🚒 Ensurt a la Platja de Calafell per una fuita en una bombona de gas butà

Entesa per Figuerola presenta l’única candidatura que optarà a l’alcaldia del poble a les municipals

La formació, encapçalada per l’actual alcalde, incorpora cares noves a la seva llista i es marca el repte de redactar un POUM que defineixi el desenvolupament urbanístic de Figuerola del Camp
Presentació de la candidatura d'Entesa per Figuerola, al cafè de la Cooperativa. | Júlia Giribets

 

La candidatura d’Entesa per Figuerola, és l’única que es presentarà a les eleccions municipals al petit municipi de Figuerola del Camp. Actualment, el consistori està format per quatre regidors d’aquesta formació i per tres de l’antiga CiU, que es troben a l’oposició.

 

En aquests comicis, però, la candidatura dels convergents ha decidit no tornar a presentar-se i només optarà a l’alcaldia del poble la formació Entesa per Figuerola, amb una llista que torna a encapçalar l’actual alcalde Josep Sans, però que afegeix noves incorporacions.

 

Aquest dissabte dia 4 de maig s’ha dut a terme l’acte de presentació d’aquesta candidatura al cafè de la Cooperativa de Figuerola del Camp, on desenes de veïns han assistit per conèixer els principals projectes que es tenen previstos de cara a la nova legislatura.

 

Entesa per Figuerola es presenta sota el paraigua de la FIC (Federació d’Independents de Catalunya), un partit que s’autodefineix com «una gran família» amb un enfocament posat en els municipis.

 

Durant l’acte de presentació de la candidatura, l’actual alcalde i cap de llista, Josep Sans, ha fet un repàs a les actuacions que ha fet el seu govern en aquesta legislatura, on destaca l’arranjament del carrer Verge de l’Esperança i el carrer de Dalt o la centralització del punt d’emergència municipal.

 

En l’àmbit cultural destaquen les quatre edicions del Festival Internacional de Música a la Fresca o la premiada Passejada Literària.

 

Part dels assistents a la presentació de la candidatura, aquest dissabte. | Júlia Giribets

 

Sans ha recordat que «això va de persones, no d’ideologies», tot fent referència a la transversalitat de la seva candidatura. També ha lloat els canals de comunicació que s’han posat en marxa en els darrers quatre anys per informar els veïns del poble de totes les gestions municipals, com l’ebando, les newsletters o les assemblees informatives i ha recordat que el model de govern és «obert i participatiu», amb la creació de diverses comissions de treball.

 

Aposta pel benestar social i redacció d’un POUM

De cara a la pròxima legislatura, l’alcalde ha insistit en l’aposta per desenvolupar l’àrea social de l’Ajuntament, amb més dotació econòmica. En aquest sentit es volen implementar noves polítiques de benestar social que passen per incidir en la lluita contra l’atur i la pobresa energètica, polítiques d’igualtat, fomentar l’habitatge pels joves i dinamitzar el teixit associatiu del poble.

 

Per tal de planificar el futur urbanístic de Figuerola del Camp, l’alcalde ha posat sobre la taula la possibilitat d’aprovar un POUM (Pla d’Ordenació Urbanística Municipal) i així definir com ha de ser el poble en les pròximes dècades.

 

Noves cares a la llista electoral

La candidatura d’Entesa per Figuerola, està encapçalada per Josep Sans, seguit d’Elisabeth Baldor i de Joan Vilà que també repeteixen. La resta de membres són noves incorporacions, apostant per la gent jove del poble, com és el cas de Meritxell Vila en el número quatre o de Benjamí Oliva en el cinc.

 

La sisena posició l’ocupa Dídac Mancera i tanca la llista José Bonet, expresident de l’associació de veïns de Miramar, amb la voluntat d’incorporar alguna persona representant d’aquesta pedania «perquè volem fer que la gent de Miramar se senti identificada amb Figuerola», ha expressat l’alcalde.

 

També et pot interessar: