L'Ajuntament de Valls presenta un pressupost que ascendeix als 27,6 MEUR

La rehabilitació de la muralla de Sant Antoni és la principal inversió prevista en els comptes per al 2019
Jordi Cartanyà, primer tinent d’alcalde, Albert Batet, alcalde de Valls i Judit Fàbregas, regidora d’Actuacions Públiques i Urbanisme. | J.V.

 

L'equip de govern de l'Ajuntament de Valls portarà al proper plenari la proposta de pressupost per a l'exercici del 2019 que puja a 27,6 milions d'euros. Pel que fa a la partida d'inversions, que ascendeix a 2,8 milions d'euros, hi destaca la rehabilitació de la muralla de Sant Antoni, una actuació per garantir el subministrament d'aigua a Fontscaldes i la renovació de la font ornamental de la plaça de la Font de la Manxa.

En la roda de premsa de presentació dels nous comptes, l'alcalde de Valls, Albert Batet, ha destacat que es destinen «més recursos que mai» en l'àmbit social. L'alcalde també ha assenyalat que, gràcies a la inversió de 153.000 euros en l'estació depuradora, s'espera resoldre els problemes de pudors que hi ha hagut els darrers anys al barri del Fornàs.

Aigua a Fontscaldes i font ornamental de la plaça Font de la Manxa  

Entre les principals inversions previstes per aquest 2019 destaca el projecte d'interconnexió de Fontscaldes amb el dipòsit municipal de Valls, obra que segons Batet resoldrà els problemes de subministrament d'aigua en aquesta pedania de Valls. En el mateix capítol, també agafa protagonisme el projecte de renovació de la font ornamental de la plaça de la font de la Manxa, que amb una partida de 137.000 euros s'espera que «torni a brillar». Aquest projecte es complementa amb la urbanització integral en l'àmbit del passeig dels Caputxins i la carretera del Pla que s'ha d'iniciar properament.

Nova seu de la Policia Local de Valls

Finalment, en el capítol d'inversions, cal destacar una partida de 10.000 euros per la redacció del projecte de la nova seu de la Policia Local. En aquest apartat, l'alcalde ha apuntat, que a opinió seva, la comissaria ha de continuar al Barri Antic, tot recordant que encara no hi ha una decisió presa.

El pressupost d'inversions també preveu la recuperació dels vestigis de l'antiga muralla de Sant Antoni (280.000 euros), la compra de l'històric edifici de Ca Padró situat al carrer de la Cort (90.000 euros), o l'adequació d'unes noves oficines municipals de Joventut com Espai Jove (50.000 euros).

Serveis a les Persones, un 10,5% més en global que el 2018

El pressupost de l'Àrea de Serveis a les Persones se situa en 2,8 milions d'euros, un 10,5% més en global que el 2018. En aquest apartat, Benestar Social reforça el pressupost fins a 1,7 milions d'euros. L'Ajuntament destinarà enguany 605.000 euros en ajuts directes a les persones i famílies, a protecció a la infància i la gent gran i a les entitats del tercer sector amb les que col·labora per al desplegament de programes socials.

També augmenta el pressupost d'Ensenyament arribant als 877.500. Això permetrà, segons el consistori vallenc, augmentar els recursos destinats a l'Escola Municipal de Música Robert Gerhard i consolidar el Pla Educatiu d'Entorn.

Pel que fa a Empresa i Ocupació, l'Ajuntament incrementarà la seva aportació a Vallsgenera i als diferents programes de formació ocupacional que impulsa l'institut municipal fins als 804.000 euros.

100.000 euros per les Decennals del 2021

El pressupost per aquest 2019 en l'àmbit de la cultura creixerà un 1,7% vers el 2018, fins a situar-se en 2.150.000 euros per reforçar la programació dels Teatres de Valls o les principals celebracions culturals com la Festa Major de Sant Joan o la Fira de Santa Úrsula. A més, també es manté l'aportació anual de 100.000 euros com a provisió de fons per les Festes Decennals del 2021.

"Incendi en un bloc de pisos d’Alcover" "AGENDA: Tret de sortida a les Decennals del 2021 a Valls"