La CUP de Valls proposa triplicar la inversió en matèria d’habitatge social

La formació, a més, lamenta que el Pla Local de l’Habitatge no s’hagi desenvolupat íntegrament
Presentació de les propostes de la CUP de Valls en matèria d'habitatge. | Cedida

La CUP de Valls ha presentat les seves propostes en matèria d’habitatge de cara a les eleccions municipals. Precisament aquest àmbit és una de les grans apostes dels cupaires per a la pròxima legislatura. «A Valls estem patint un model que posa el benefici econòmic per davant del dret a l’habitatge i que ens aboca a una crisi d’habitatge en constant creixement», han afirmat.

Per aquest motiu, des de la candidatura aposten per recuperar la sobirania residencial «traient del mercat el nombre més gran possible d’habitatges i fent possible l’accés a un habitatge digne a través de l’habitatge social i les fórmules alternatives de tinença».

Concretament, des de la CUP proposen triplicar, com a mínim, la inversió anual actual en l’adquisició de sòl i rehabilitació d’habitatges destinats a habitatge social o d’emergència. «Sense la inversió i el lideratge de l’Ajuntament no es podrà ampliar el parc d’habitatge assequible, una mesura imprescindible per assegurar aquest dret», han dit.

L’habitatge al Barri Antic de Valls

La formació independentista també aposta per desenvolupar les intervencions previstes des de fa anys al Barri Antic, construint habitatge a través de la promoció directa de l’Ajuntament. «La situació al Barri Antic és preocupant: pisos buits, perill d’ensorrada quan plou... Tenim les eines per capgirar aquesta situació apostant per dos temes clau: l’habitatge i la rehabilitació del centre històric». Concretament, des de la CUP prioritzarien les intervencions a la plaça de l’Oli i al Carrer Sant Antoni.

Una altra de les apostes de la CUP és la rehabilitació d’habitatges per destinar-los a lloguer social. «Des de la nostra formació fa temps que defensem una mesura recollida al Pla Local de l’Habitatge i no implementada per falta de voluntat política: la rehabilitació d’habitatges a través de Plans d’Ocupació Municipals. Aquesta mesura permetria mobilitzar el parc d’habitatges buits, rehabilitant-los per destinar-los a lloguer social i, a la vegada, oferiria formació i una possibilitat d’inserció laboral a persones desocupades».

Aposta pel Pla Local de l’Habitatge

Des de la formació han lamentat que el Pla Local de l’Habitatge no s’hagi desenvolupat íntegrament. «Aquesta legislatura teníem l’oportunitat d’apostar per les mesures incloses al Pla Local de l’Habitatge, però l’equip de govern ha decidit prescindir d’alguna d’elles», han afirmat.

En la mateixa línia, aposten per dotar el Pla Local de l’Habitatge d’un pressupost plurianual que permeti desenvolupar les línies d’actuació que s’hi recullen, especialment aquelles dirigides a mobilitzar el parc d’habitatge desocupat. «Fins ara aquest Pla ha fracassat per la falta de recursos i la falta de valentia de l’equip de govern», han afegit.

També han lamentat que «encara no tinguem un registre de pisos buits o que, per exemple, no s’hagi apostat de forma decidida per mesures com la masoveria urbana». Per últim, han explicat que «ens hem trobat amb un govern que ha limitat les possibilitats que ofereix el Pla Local de l’Habitatge, una eina que creiem que cal potenciar la següent legislatura».

També et pot interessar:

"La coral Cors Alegres participa en el 46è Juguem Cantant al Camp de Mart de Tarragona" "ATENCIÓ: El Casal Popular la Turba de Valls impulsa una cooperativa d’habitatges"