Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Tot a punt per a la Festa de la Bicicleta a Valls

El pròxim 23 de setembre, s'espera que mig miler de ciclistes s'apuntin a aquesta nova edició de la Festa de la Bicicleta
Es busca fomentar la bicicleta com a símbol d'una mobilitat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient | Josep M. Llauradó

 

Arriba una nova edició de la tradicional Festa de la Bicicleta a Valls. La festa, que durant els últims anys s'emmarca en la Setmana Europea de la Mobilitat, se celebrarà el pròxim diumenge 23 de setembre a partir de les 11.00 hores; s'iniciarà i s'acabarà a la plaça del Pati de Valls. El Patronat Municipal d'Esports és l'encarregat de preparar aquesta celebració en què les bicicletes prendran els carrers de la ciutat.

 

Setmana Europea de la Mobilitat

La Setmana Europea de la Mobilitat, antigament coneguda com a Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, torna a celebrar-se entre el 16 i el 22 de setembre. L'objectiu d'aquesta celebració és reivindicar la mobilitat sostenible com a un dels eixos principals sobre els quals s'ha de treballar, sigui promovent-la entre els ciutadans, sigui facilitant l'espai públic com a mostra del que seria una ciutat més verda, sostenible, confortable i menys contaminada.

 

Es busca fomentar la bicicleta com a símbol d'una mobilitat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient. La campanya aglutina les diferents bicicletades que estan organitzades per tota Catalunya amb la intenció de conscienciar i motivar els ciutadans sobre el fenomen del canvi climàtic així com la necessitat de reduir les emissions de CO2. Des de l'organització s'espera mantenir unes xifres similars a les de l'edició de l'any passat: al voltant de mig miler de participants. La Festa de la Bicicleta va registrar el rècord de participació l'any 2009, amb 933 ciclistes participants.

 

Una activitat participativa

A banda del Patronat, a la festa també s'hi troben implicades l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Valls, el Consell Esportiu de l'Alt Camp així com les escoles de la ciutat i de les associacions ciclistes: Esport Ciclista Valls, SCCB Valls, Club Ciclista Xavi Tondo i BTT Valls i Alt Camp. Es tracta d'una de les activitats més participatives d'entre les organitzades pel Patronat, un total de 40 voluntaris vetllaran per la seguretat d'aquesta 29a edició de la Festa de la Bicicleta (17a consecutiva des que el PME va assumir-ne l'organització.

Comentaris