Absolen els processats per l'escàndol urbanístic a Querol

L'Audiència de Tarragona ha absolt l'exalcalde Miguel Uroz i l'empresari Jordi Riera

Miguel Uroz, exalcalde de Querol i regidor del municipi, i l’empresari Jordi Riera han estat absolts per l’Audiència de Tarragona en el suposat cas de corrupció urbanística de Querol. Eren els dos únics acusats dels nou que hi havia inicialment en aquest procés judicial que es remunta a una operació urbanística de setze anys enrere, entre el 2002 i el 2007. Estaven acusats de prevaricació en grau de temptativa. Riera, també estava processat per falsedat en document oficial i usurpació de funcions públiques, amb pena de presó. Finalment, l’Audiència de Tarragona els ha absolt dels delictes que se'ls imputava, segons la sentència a la qual ha tingut accés l'ACN. Per part de la defensa de Miguel Uroz, s’ha valorat molt satisfactòriament aquesta resolució i ha expressat que el seu client sempre va manifestar la seva innocència.

 

La fiscalia ja va retirar la petició de presó per a l'exalcalde de Querol

La fiscalia ja va retirar, el passat mes de maig, la petició de quatre anys de presó per a l'exalcalde i exregidor d'Urbanisme Miguel Uroz i va rebaixar a sis anys d'inhabilitació de càrrec públic pel delicte de prevaricació en grau de temptativa. El ministeri públic, d'altra banda, va mantenir la petició de pena de presó pel promotor urbanístic, Jordi Riera, tot i que la va rebaixar a dos anys, pels delictes prevaricació en grau de temptativa, de falsedat en document oficial i usurpació de funcions públiques. De fet, en aquest dilatat procés judicial, la fiscalia només ha mantingut acusació per dos dels nou acusats en un principi. Sobre la resta, tres són difunts, en dos va prescriure la responsabilitat i dos més han vist com la fiscalia els retirava els càrrecs.

La fiscal va reconèixer que aquells que més es van beneficiar d'aquest escàndol urbanístic no han estat presents en aquest judici. En aquest sentit, la fiscalia va rebaixar considerablement la petició inicial de penes. Sobre Uroz només demanava la seva inhabilitació per càrrec públic durant sis anys per dos delictes de prevaricació en grau de temptativa -en relació a les aprovacions inicials de dos POUM, l'any 2004 i 2006, que van quedar aturats. La fiscal li va retirar les altres acusacions, de suborn, tràfic d'influències i revelació d'informació privilegiada. 


Comentaris