Querol guanya el Premi Iniciativa Medi Ambient de la Diputació

S'ha premiat el projecte que ha permès la recuperació del Camí de les Terres del riu Gaià
El projecte ha permès la recuperació del Camí de les Terres del riu Gaià. | Cedida

 

Un projecte de l’Ajuntament de Querol que ha permès recuperar el Camí de les Terres del riu Gaià ha estat el guanyador del XIVè Premi Iniciativa Medi Ambient de la Diputació de Tarragona, dotat amb 3.000 euros.

 

El projecte de l’Ajuntament de Querol porta el nom de ‘Promoció i recuperació dels valors naturals del riu Gaià’. Per a dur-lo a terme s’ha creat un itinerari de senders que ressegueix el curs del riu en el tram entre Querol i el Pont d’Armentera i que permet descobrir llocs que gairebé havien quedat esborrats per la vegetació i la malesa.

 

Per recuperar el camí s’hi han instal·lat baranes de seguretat, palanques i un pont penjant per unir les dues vores del riu.

 

A més, s’hi ha treballat en passos suspesos i s’hi han col·locat cartelleres informatives i pals direccionals que serveixen de guia durant tot el recorregut. Com accions complementàries, l’Ajuntament de Querol ha editat un mapa amb tots els detalls per donar a conèixer el recorregut i també s'hi impulsen actuacions d'educació ambiental com la reintroducció de la tortuga de rierol al riu Gaià, la campanya de captura del visó americà o el projecte Salamandra de recuperació d'amfibis.

 

Es tracta d’una actuació innovadora i adaptada a la realitat local, que contribueix a la sostenibilitat de l’espai natural amb la recuperació d’un tram del riu Gaià i dona a conèixer un territori desconegut augmentant el nombre de visitants i el turisme familiar al municipi. 

 

Reconeixement a projectes innovadors

El Premi Iniciativa Medi Ambient de la Diputació reconeix anualment projectes innovadors i capdavanters orientats a potenciar el desenvolupament sostenible del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre en àmbits com el medi natural, el paisatge, els residus, l'urbanisme, l'energia o l'aigua.

 

Un projecte de les Terres de l’Ebre, reconegut entre els premiats

El jurat també ha concedit un accèssit del premi a l’Ajuntament de la Pobla de Massaluca per un projecte de desenvolupament ecoturístic. En aquest cas, es tracta de la restauració de les basses antigues que envolten el municipi amb l’objectiu que serveixin com a punts d’atracció de fauna i per a la creació d'una ruta. 

 

Notícies relacionades

La ruta literària de Figuerola del Camp s’emporta el Premi Jordi Cartanyà de la Diputació

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris