ÚLTIMA HORA

Agredeixen un revisor de tren al seu pas per l'estació de Sant Vicenç de Calders

ATENCIÓ

Desapareix un noi de 20 anys prop d'una séquia a les comarques de Girona

S'amplia l’estació de recàrrega de vehicles elèctrics de Valls

L’estació situada al barri del Vilar ja oferia el servei de recàrrega a cotxes i avui s’ha completat oferint el servei també a motocicletes i altres vehicles lleugers
L’estació està equipada amb un punt de recàrrega semi ràpid de 22KW per a dos cotxes i avui han entrat en servei els 2 punts de 2,3KW per a motocicletes i vehicles lleugers. | Ajuntament de Valls

 

Aquest dimarts 17 de juliol s’ha completat la posada en funcionament de la primera estació pública i gratuïta de recàrrega de vehicles elèctrics de Valls. Des de finals del passat mes de juny, l’estació situada al barri del Vilar ja oferia el servei de recàrrega a cotxes i avui s’ha completat oferint el servei també a motocicletes i altres vehicles lleugers. Aquesta estació ha comportat una inversió de 12.000 euros de la regidoria de Mobilitat a través de l’empresa municipal Valls Infraestructures i Aparcaments (VIAS).

L’estació està equipada amb un punt de recàrrega semi ràpid de 22KW per a dos cotxes i avui han entrat en servei els 2 punts de 2,3KW per a motocicletes i vehicles lleugers que els primers usuaris ja han pogut utilitzar. Amb la incorporació d'aquests 2 nous punts de recàrrega es pretén fomentar la utilització de vehicles més sostenibles, eficients i lleugers, molt aptes per la mobilitat urbana, com ara ciclomotors i bicicletes elèctriques.

 

El tipus d'estació de recàrrega elèctrica semi ràpida permet a l’usuari recarregar el seu vehicle amb unes 2 o 3 hores, depenent de la seva capacitat i característiques. L’estació s’ha ubicat al Vilar, una zona de la ciutat que concentra una important oferta lúdica, esportiva i de restauració. Així, l’usuari podrà anar al cinema, practicar esport o a un dels restaurants de la zona mentre recarrega i aparca el vehicle de forma totalment gratuïta.

Per poder beneficiar-se d'aquesta estació, els interessats poden donar-se d'alta registrant-se com usuari a les oficines de VIAS (muralla de Sant Antoni, 8), on li facilitaran una targeta d'acreditació que  permetrà recarregar el vehicle a la nova estació. La mateixa targeta serà vàlida per recarregar el vehicle a totes les estacions públiques de Catalunya, gràcies a l'aliança de municipis per la interoperabilitat impulsada en el marc del pla estratègic PIRVEC.

 

Temps màxim d'estacionament i recarrega: 3 hores

Les places d’aparcament reservades a l’estació de Valls són exclusives per als vehicles elèctrics que estan recarregant el seu vehicle. El temps màxim d'estacionament i recarrega és de 3 hores, ajustant-se així al temps màxim d’estacionament a la zona del Vilar. Cal tenir en compte a més que l'estacionament d'un vehicle elèctric a les zones blaves de Valls ja és totalment gratuït des de fa uns dos anys arran de l'última modificació de l'ordenança municipal que regula l'estacionament en via pública.