Rita Andreu, alumna de l’Institut Jaume Huguet de Valls, aconsegueix el Premi Treball de Recerca de la URV

El seu treball recull informació sobre la resistència als antibiòtics i sobre la gestió que en fan les autoritats sanitàries
La guardonada Rita Andreu. | Cedida

Rita Andreu Sans ha guanyat un dels premis a treballs de recerca de la Universitat Rovira i Virgili. La jove guardonada va cursar 2n de Batxillerat a l'Institut Jaume Huguet de Valls durant el curs passat.

 

El Premi Treball de Recerca se l’ha endut pel treball ‘Antibiòtics: una mort anunciada? Estudi sobre l'efecte bactericida de l'all, del romaní i de la farigola’, que va ser dirigit per la professora Ana Robledo Carbonell.

 

Un treball sobre la resistència als antibiòtics

Aquest projecte li ha fet obtenir un dels dos premis de la modalitat Rafael Battestini (a les àrees de Medicina, Ciències de la Salut i de la Vida) atorgats pel Consell Social de la URV en la convocatòria del 2019.

 

El treball recull informació sobre la resistència als antibiòtics i sobre la gestió que les autoritats sanitàries, des de l'Organització Mundial de la Salut fins a les autonòmiques, fan d'aquest problema de salut pública. A la part pràctica, el treball compara els efectes bactericides dels antibiòtics comercials amb els de l'all, del romaní i de la farigola, substàncies sovint considerades ‘antibiòtics naturals’, enfront de dos bacteris.