Plaça del Pati de Valls

Desigualtat en el ritme de la desescalada a l'Alt Camp i la Conca de Barberà

Per altra banda, el territori de la Baixa Segarra encara es troba a la fase 0, ja que pertany a la regió sanitària de la Catalunya Central

L’Alt Camp i bona part de la Conca de Barberà han entrat, aquest dilluns 11 de maig, a la fase 1  del desconfinament. Des de primera hora del matí, a Valls s’ha notat substancialment l’increment de persones pels carrers més comercials, ja que la majoria dels  establiments han obert amb normalitat adoptant, això sí, totes les mesures de seguretat necessàries. Tot i que no s’han format cues ni aglomeracions, «l’activitat d’avui ha estat més pròpia d’un dimecres o d’un dissabte, els dies de mercat, que no pas d’un dilluns al matí» comenta una botiguera del carrer de la Cort.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Per la seva banda, al migdia, la plaça del Pati ha ofert una imatge del tot insòlita entre setmana. Com a punt de trobada  tradicional dels vallencs en els dies festius, les diverses terrasses dels  bars  s’han omplert de gom a gom per gaudir del primer vermut al sol després de dos mesos. A més, a primer cop d’ull, hi havia menys cadires però el mateix nombre de taules, i en la distància habitual.

Obertura progressiva dels negocis a la Conca de Barberà

A la Conca de Barberà la tornada a la nova normalitat ha estat una mica més complexa. Aquesta comarca, tot i que en la major part pertany a la regió sanitària del Camp de Tarragona, és l’única del país que es divideix en tres regions diferents. Així, la zona de la Baixa Segarra pertany a la de la Catalunya Central i el municipi de Passanant i Belltall a la de Lleida.

Pel que fa a Montblanc, avui els carrers Major i River o la plaça Major, els més transitats i comercials, han tingut un aspecte similar al de les darreres setmanes, sense terrasses a la via pública i amb els bars tancats. Sembla que la majoria dels establiments prefereixen obrir de cara al cap de setmana, quan hi haurà més gent fora de casa i tindran més garanties que l’obertura surti rendible amb totes les noves mesures que hauran d’adoptar, com la supressió de taules i la limitació de l’aforament.

Desconcert a la Baixa Segarra

Finalment, el municipi de Passant i Belltall  s’ha inclòs a la regió Sanitària del Camp de Tarragona i conseqüentment, ha passat a la fase 1 de la desescalada. La resta de la Baixa Segarra, però, encara es manté a la fase anterior i això ha causat certa confusió a alguns veïns dels municipis afectats. Ramon Mullerat, l’alcalde de Santa Coloma de Queralt, ha assegurat a TarragonaDigital que després que dissabte el govern de Pedro Sánchez acceptés la proposta de desescalada de la Generalitat, «a través dels mitjans de comunicació interns que tenim com el Telegram i l’eBando, hem informat degudament a tots els veïns sobre la situació de confinament que encara es manté té el nostre territori».