Rodonyà recupera el molí de l’oli per tornar a donar-li ús

L’Ajuntament ha adquirit l’edifici, en desús des de feia anys, aprofitant dues subvencions de la Diputació de Tarragona
Imatge de la signatura per formalitzar la compra del molí. | Cedida

 

L’Ajuntament de Rodonyà recupera el seu molí d’oli, després de comprar l’edifici que alberga l'antiga premsa d’oli del Sindicat del poble, situat al carrer Verge de Montserrat. Aquesta instal·lació feia anys que estava en desús i ara tornarà a tenir activitat. Ara servirà com a espai referent per tal de divulgar el procés de fabricació de l'oli en la zona. La signatura de la compra, per un import de 50.000 euros, s’ha formalitzat aquest mes d’agost, entre l’alcalde del municipi, Enric Ferré, i el president del Consell Rector de Cellers Domenys i Secció de Crèdit SCCL, Lluís Urgell.

 

A part de no utilitzar-se, tampoc hi havia la previsió per part de la cooperativa de donar cap ús a l’edifici. Per altra banda, l’Ajuntament estava interessat a adquirir-lo pel seu potencial museístic i patrimonial. Segons l’alcalde, Enric Ferré, aquesta és «una infraestructura agrícola referent del patrimoni cultural del municipi, que es vol recuperar i posar en valor com a espai de referència per la divulgació de l'activitat oleícola de la zona».

 

Aquesta construcció data de principis del segle XX i disposa de 252 metres quadrats. Conté alguns elements singulars com, per exemple, que «l'interior presenta la distribució original dels espais, així com la maquinària i utillatge que es feien servir en l'elaboració de l'oli i el seu emmagatzematge» ha explicat Ferré.

 

La compra s’ha fet amb ajuts de la Diputació de Tarragona

Per tal de poder dur a terme la compra de l’edifici, l’Ajuntament de Rodonyà ha comptat amb el suport econòmic de la Diputació de Tarragona mitjançant els ajuts del Pla d’Acció Municipal (PAM) del 2017 per un import de 37.613,25 euros. Recentment, la Diputació de Tarragona també ha concedit al municipi una subvenció addicional de 5.000 euros per equipaments municipals d’interès ciutadà i edificis singulars i patrimonials.  

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris