Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La CUP demana «una reflexió profunda sobre la massificació de les carpes» de Sant Joan a Valls

La formació presenta una bateria de propostes pel proper Sant Joan
Imatge de la roda de premsa de la CUP sobre la Festa Major de Sant Joan a Valls. | CUP

 

La Crida per Valls-CUP ha presentat aquest dilluns, dia 23 de juliol, una bateria de propostes a l’Ajuntament de Valls de cara a la Festa Major de Sant Joan del 2019. La candidatura rupturista considera que hi ha molts aspectes de la Festa Major que caldria «millorar o canviar», i presenta aquestes propostes amb la intenció de «generar un debat necessari al voltant de la Festa Major».

 

En primer lloc, la Crida per Valls-CUP planteja la necessitat de reformular la revetlla de Sant Joan. En aquest sentit, el partit anticapitalista lamenta que «no s’afavoreixi la participació dels vallencs i les vallenques a les tradicionals fogueres» i que el pes de la nit recaigui en els concerts del pàrquing del Barri Antic. Així, doncs, la candidatura proposa reforçar la revetlla de Sant Joan al voltant dels barris i les fogueres.

 

Des del punt de vista de la Crida per Valls-CUP, aquesta proposta permetria, per una banda, afavorir la socialització i la trobada dels vallencs i les vallenques i, per altra banda, evitar l’actual massificació de les carpes. En aquesta línia, el partit considera que caldria revisar la política pressupostària al voltant de la Festa Major, i que aquesta mesura també permetria disminuir la inversió que requereix la contractació de grans grups mediàtics per augmentar la inversió cultural al llarg de tot l’any.

Una imatge de les carpes a l’aparcament del Barri Antic durant la Festa Major de Sant Joan | Isma Llanes

   

En relació amb aquest punt, la candidatura també planteja la necessitat de diversificar els gèneres artístics representats a la Festa Major. La Crida per Valls-CUP considera que altres propostes com la dansa o el circ hi haurien de tenir un «major pes».

 

Millorar la coordinació entre l'Ajuntament i les entitats per Sant Joan

En segon lloc, la candidatura rupturista considera que «caldria millorar la coordinació entre l’Ajuntament i les entitats que participen a la Festa Major». En aquest sentit, la Crida per Valls-CUP denuncia que ara mateix l’Ajuntament «només fa un recull de les activitats que les entitats organitzen i envien», i lamenta que «no tingui un paper més actiu, informant a totes les entitats de les activitats que s’estan organitzant (tant des de l’Ajuntament com des d’altres entitats) per evitar solapar actes dirigits a públics similars».

 

La CUP demana incrementar la neteja per la Festa Major de Sant Joan

En tercer lloc, la Crida per Valls-CUP exigeix un «increment en la neteja i els lavabos per Festa Major».  El partit independentista considera que «tenint en compte el model que proposa actualment l’Ajuntament, basat en la massificació i en la captació de públic d’altres pobles i ciutats, caldria reforçar la presència de lavabos als pàrquings públics de la ciutat, així com recuperar els urinaris de peu i incrementar les infraestructures de neteja».

 

Per altra banda, la candidatura rupturista destaca la necessitat que la Festa Major sigui un espai on es trobin representades totes les persones que viuen a Valls. En aquest sentit, la Crida per Valls-CUP planteja que totes les cultures haurien de tenir incidència en la programació de la Festa Major i que «aquesta incidència no ha de suposar compartimentar-les en un espai separat». Així, doncs, des del partit es planteja «la necessitat que siguin part activa de la programació festiva i denuncien que la seva participació s’acabi reduint a la mostra de cultures».

 

Festa Major de Sant Joan «més laica i popular» a Valls

Per últim, la Crida per Valls-CUP demana una Festa Major «més laica i més popular». Apunten que «l’apropament a la religió catòlica que s’està vivint darrerament, amb exemples com la sortida de Sant Joan a la porta de l’església al final del Tomb del Poble després de l’intent frustrat de convertir-lo en professó, suposen un retrocés en la laïcitat que haurien de tenir els actes centrals de la Festa Major».

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris