Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Santa Úrsula arriba amb canvis en l'horari d'inici de la diada castellera

L'Ajuntament de Valls ha presentat aquest migdia el programa de la Fira
Aquest migdia s'ha presentat el programa de la Fira de Santa Úrsula 2018. | J.V.

 

Valls ja es prepara per celebrar una nova edició de la Fira de Santa Úrsula de Valls que tindrà lloc entre el 15 i el 21 d'octubre. La vuitena edició de la FiraCastells, que enguany amplia espai a la plaça dels Alls, i el vuitè Simposi Casteller de Catalunya –que vol definir els valors del fet casteller i analitzar el lideratge dels caps de colla– protagonitzaran els primers dies de la festa. La música també pren un pes important en la Fira. Concretament, els concerts dels grups Porto Bello, Nats, Joan Masdeu i la revetlla de versions de La Loca Histeria en posaran la nota musical. La ciutat també farà un homenatge al desaparegut cuiner i casteller vallenc Àngel Solé.

 

La diada castellera s'avança mitja hora

Una de les novetats d'aquest 2018 és l'avançament de l'inici de la diada castellera de diumenge 21 d'octubre, que fins ara començava a les 13.00 hores, i que a petició de les dues colles, s'avança mitja hora.

Albert Batet, alcalde de Valls, ha presentat els actes més destacats de la Fira de Santa Úrsula de Valls. | J.V.

 

Fira de Santa Úrsula transversal

Per tal de fer més transversal la fira castellera s'ha convidat a les torres i acrobàcies del Marroc, amb el Groupe Acrobatique de Tànger, els capatassos de la Setmana Santa de Sevilla, per traçar paral·lelismes amb les quadrilles de 'costaleros' dins el Simposi Casteller de Catalunya, o en aquest mateix àmbit el Museu Valencià de la Festa en representació de les Festes de la Mare de Déu de la Salut, d'Algemesí, també Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

 

Homenatge al cuiner i casteller Àngel Solé

La Fira de Santa Úrsula també retrà homenatge al desaparegut cuiner vallenc i també casteller Àngel Solé Guasch, un dels grans ambaixadors de la ciutat i dels calçots. Per això, el show cooking d’obertura del Simposi Casteller de Catalunya estarà protagonitzat per Judit Solé, la seva germana, que presentarà un dels plats protagonistes dels esmorzars de forquilla, la sípia amb mandonguilles, que podrà ser tastada popularment com a inici de la jornada del dissabte 20.

 

La Mostra de bestiari escolar, que tindrà lloc el divendres dia 19 d'octubre, enguany amplia el nombre de formacions musicals que acompanyaran les peces dels centres educatius. La cercavila de gegants del dissabte al migdia, el correbous amb figures procedents de tot Catalunya i el correfoc completaran els actes de la Fira de Santa Úrsula de Valls.

Comentaris