Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Valls tanca una Santa Úrsula reivindicativa i participativa

La fira va tancar ahir amb una diada castellera que va omplir de gom a gom la plaça del Blat. El pèssim estat del solar on es fa la fira d'atraccions, una de les assignatures pendents de l'ajuntament.
La mulassa de Valls, a la plaça del Blat, abans de la diada castellera de diumenge | Laia Solanellas
 

 

La ciutat de Valls ha celebrat des de dilluns 15 fins ahir diumenge 21 d’octubre la Fira de Santa Úrsula, la mostra transversal al voltant del Patrimoni Immaterial de la Humanitat que són els castells i que ha comptat també com a protagonistes les piràmides dels acròbates de Tànger i dels ‘costaleros’ de la Setmana Santa de Sevilla. Tot i l’amenaça de pluja, l’única activitat que va obligar a suspendre va ser el concert del grup Porto Bello divendres al vespre.  

 

128m2 per cada colla castellera dins l'Ajuntament

El Convent del Carme amb el 8è Simposi Casteller de Catalunya va registrar, segons dades facilitades per l’Ajuntament de Valls, «la major assistència que es recorda des de les darreres Festes Decennals. També, cal destacar el frec a frec que hi va haver entre la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls, en la jornada castellera del diumenge, que per primera vegada va estrenar 128m2 per colla dins l’Ajuntament per hostatjar-hi la canalla, castellers de tronc i equips tècnics de les dues colles castelleres de la ciutat. La diada va arrencar amb l'estesa d'una estelada gegant que omplia la plaça del Blat, entre crits d''independència' i de 'llibertat presos polítics', en una exhibició castellera que, com a novetat, enguany, es va avançar mitja hora del què és habitual. Finalment, destacar la mostra de bestiari escolar amb 1.120 nenes i nens, i la cursa popular amb 1.162 atletes també van batre rècords.

 

La diada de Santa Úrsula va ser, un any més, reivindicativa  | Laia Solanellas

 

 

Queixes a la Fira d’atraccions

La fira d’atraccions, situada al Fornàs, ha rebut algunes crítiques per part dels usuaris que durant tot el cap de setmana s'han desplaçat al parc dels Països Catalans i al passeig Josep Tarradellas. En aquest sentit, han estat nombroses les queixes de l'estat «lamentable de l'esplanada», amb molts clots i zones molt irregulars. 

 

D'altra banda, l’any passat, la Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC) va qüestionar la presència de la fira d'atraccions durant les festes al costat de l'edifici de la comissaria, al barri del Fornàs, a causa del nivell 4 sobre 5 de l'alerta terrorista.

 

La cercavila de la 19a Mostra de Bestiari Escolar i Infantil a Valls | Benjamí Heras

 

284 assistents al Simposi Casteller de Catalunya

El 8è Simposi Casteller de Catalunya que enguany se centrava en el lideratge dels caps de colla i la definició dels valors castellers va registrar 284 assistents. Des de l’organització s’atribueix aquest increment del 46,8 % respecte a l’any anterior per l’especial interès que ha despertat la innovadora vinculació entre les funcions dels caps de colla castellers i els ‘capataces’ dels “costaleros” de les confraries de la Setmana Santa de Sevilla. També la procedència de ponents vinculats a institucions de Washington, Madrid i Algemesí hi ha contribuït.

 

Les històriques confraries del Gran Poder, La Macarena i Montserrat, a més de les dues que actuaven com a ponents: la Candelaria i Los Gitanos van ser present en aquest simposi, a banda de les colles castelleres i les entitats habituals. L’esmorzar popular previ cuinat per Judit Solé, del Restaurant Ca l’Àngel, també va exhaurir places, mentre que el vermut tertúlia final també ocupà totes les cadires del claustre del Carme.

Comentaris