PORTADES

📰 Les portades d'avui, 18 de novembre

Nomenen el vallenc Senén Florensa representant davant l'OSCE i els organismes de l'ONU a Viena

Proper al desaparegut partit d'Unió, en l'actualitat Florensa era cònsol general a Roma
Sénen Florensa al Parlament de Catalunya. | VallsDiari.cat

 

El Consell de Ministres del govern espanyol ha aprovat aquest divendres, 27 de juliol, el nomenament del vallenc Senén Florensa com a nou representant davant l’OSCE i els organismes de l’ONU a Viena.

 

El diplomàtic vallenc, proper al desaparegut partit d’Unió, és llicenciat en Ciències Econòmiques i en Dret i diplomàtic. Va ser membre del gabinet del president del govern espanyol, amb Adolfo Suárez i Leopoldo Calvo Sotelo, i després el primer secretari de la Comissió Nacional per a la Commemoració V Centenari del Descobriment d'Amèrica. També ha estat delegat adjunt a la Missió espanyola davant la UNESCO, a París, i cònsol general d'Espanya a Berlín, i actualment era cònsol general d'Espanya a Roma.

 

A més, ha estat director general de l'Institut de Cooperació amb el Món Àrab Mediterrani i Països en Desenvolupament del Ministeri d'Afers Exteriors a Madrid i secretari de Comerç, Consum i Turisme i després de Relacions Exteriors a la Generalitat de Catalunya durant el govern de Mas. En els últims anys ha estat director general i després president executiu de l'Institut Europeu de la Mediterrània, IEMed, participat pel MAEC i amb seu a Barcelona.

 

És autor o editor de nombrosos llibres i articles d'investigació en matèria d'economia i política internacional, professor de la Universitat Ramon Llull de Barcelona i membre del Consell Rector de la Universitat Antonio Nebrija de Madrid. És president de la xarxa EuroMeSCo de 'think-tanks' d'Estudis Euromediterranis, composta per 106 instituts de tota la UE i del Món Àrab.

 

Més nomenaments del govern espanyol

El Consell de Ministres també va nomenar aquest divendres a Miguel Ángel Fernández-Palacios nou ambaixador davant l'OTAN i a l'actual ambaixador a Andorra, Manuel Montobbio, com a nou representant davant el Consell d'Europa. El govern espanyol també ha designat a David Arturo Carriedo Tomàs ambaixador a Kazakhstan, a Aurora Mejía Errasquin directora general d'Europa Occidental, Central i Sud-est d'Europa i Ana María Salomó Pérez directora general d'Europa Occidental, Central i Sud-est d'Europa.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris