ÚLTIMA HORA

Agredeixen un revisor de tren al seu pas per l'estació de Sant Vicenç de Calders

ATENCIÓ

Desapareix un noi de 20 anys prop d'una séquia a les comarques de Girona

Sessions informatives per als pressupostos participatius 2019 de Valls

També queda obert el procés de presentació de propostes ciutadanes
Imatge de la sessió informativa celebrada a Casa Caritat | cedida

 

Els veïns de Valls ja poden presentar les seves propostes per als pressupostos participatius del 2019. També poden assistir, si ho desitgen, a les sessions informatives als barris. El passat dijous, dia 19, es van dur a terme dues sessions a Fontscaldes i a Casa Cairat. No obstant això, aquestes són les primeres d'un conjunt de sessions que s'allargaran fins al 30 de juliol i que permetran el debat ciutadà i que, a més, busquen informar els assistents sobre tot el corresponent al procés dels pressupostos participatius.

 

Sessions informatives

Les sessions informatives s'han plantejat de manera descentralitzada; és a dir, es realitzaran per barris. D'aquesta manera es pretén anar detallant les diverses etapes del procés de pressupostos alhora que es facilita l'assistència dels veïns i es genera un espai participatiu, de debat i treball comú que s'espera que potenciï la col·laboració entre els veïns de les diferents zones que hauran de seleccionar els projectes. Jordi Cartanyà, primer tinent d'alcalde, va ser l'encarregat de presentar la sessió de Fontscaldes. Per altra banda, Núria Gavarró, regidora de Participació Ciutadana i Igualtat, es va encarregar de la de Casa Cairat. Múltiples tècnics de CERES s'han encarregat d'agilitzar el debat i fer de les sessions trobades més fluides, garantint, en acabar, la tria consensuada de cinc projectes.

 

Presentació de propostes ciutadanes en línia

Tot i que les sessions informatives resulten l'espai més òptim per presentar les propostes ciutadanes, els vallencs també podran oferir les seves propostes mitjançant el servei en línia que s'ofereix al web http://www.valls.cat/pressupostos-participatius-2019. Si es decideix fer-ho d'aquesta manera, el ciutadà podrà presentar, com a molt, tres propostes a títol individual, i haurà de detallar cadascuna d'elles i facilitar les seves dades personals, a saber: nom, DNI i telèfon/e-mail de contacte. El termini es tancarà el pròxim 30 de juliol. Els qui vulguin més informació sobre com presentar la proposta en línia, hauran d'adreçar-se a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà. Es recordà, així mateix, que només podran presentar propostes els majors de 16 anys que es trobin empadronats a Valls.

 

Etapes del procés

A banda de les sessions descentralitzades, els pressupostos participatius 2019 també han incrementat la dotació econòmica, que actualment es troba en els 200.000 € (un 43% més que l'any passat). A més de no poder sobrepassar aquesta xifra, els projectes presentats han de ser de competència municipal i d'interès per a la ciutat o barri. També es valorarà que el manteniment posterior sigui sostenibles, que no impliquin noves contractacions i que no afectin el pressupost durant més d'un any. Tampoc s'acceptaran propostes en el marc d'altres actuacions que siguis susceptibles de rebre subvencions d'altres administracions.

  

  

Les votacions populars es duran a terme durant el mes d'octubre d'aquest any.

 

Properes sessions

- Local Social Barri de les Comarques: 23 de juliol, 20.00 hores