PORTADES

📰 Les portades d'avui, 18 de novembre

Les sessions participatives donen forma al 8è Pessebre Vivent de Valls

El Pessebre Vivent canvia de dates i es representarà els dies 21, 22 i 23 de desembre
El Pessebre Vivent canvia de dates i es representarà els dies 21, 22 i 23 de desembre | cedida

 

Valls ja es prepara per a una nova edició del Pessebre Vivent. Durant el pròxim Nadal, Valls, el nucli antic, tornarà a convertir-se en una recreació vivent del tradicional pessebre. Es tracta d'un espectacle teatralitzat que recorre els carrers de la ciutat i explica no només el naixement de Jesús, sinó també molts fets històrics de gran importància per a la ciutat.

 

La novetat més destacada d'aquest any són les sessions participatives organitzades pel Centre Cívic. Aquestes tres sessions, celebrades els dies 10, 17 i 24 de juliol, han permès apropar, per primera vegada, el disseny i l'organització del pessebre a la població. D'aquesta manera, ja s'ha definit l'estructura de les etapes històriques que es veuran representades al desembre: l'edat antiga, l'edat mitjana, l'edat moderna i l'edat contemporània. Les idees aportades pels veïns de Valls han sigut molt variades i han rebut una bona acollida per part de l'organització. Un cop realitzada l'última sessió, s'han triat les opcions més aptes i viables per donar forma i color a l'escenificació del 2018.

 

A més, aprofitant l'última sessió, també es va donar a conèixer una altra de les novetats importants d'aquest any, es tracta del canvi de dates. El Pessebre Vivent, que fins ara es realitzava els dies 27, 28 i 29 de desembre, passa a celebrar-se el 21, 22 i 23 del mateix mes. Durant aquests dies, els carrers del nucli antic de Valls s'ompliran d'història, tradició, dansa, música i teatre. El dia 21 l'espectacle es farà des de les 18.00 fins a les 20.00 hores, i els altres dies de les 17.00 a les 19.00 hores.

 

Reunió informativa

El següent pas, després de les sessions participatives, és la realització d'una reunió informativa oberta per a tot aquell qui hi vulgui participar. La reunió informativa està prevista per al dijous 27 de setembre al Centre Cívic i es faran dues sessions durant el mateix dia per tal de garantir que el màxim nombre de persones interessades puguin assistir-hi. La primera sessió serà a les 18.30 hores i la segona a les 20.30 hores. En les dues es presentarà l'estructura definitiva del Pessebre Vivent i es convidarà els assistents a participar en les escenes sigui fent d'actors, sigui com a figurants o bé de servei d'ordre. S'ha decidit que aquesta reunió serà la situació ideal per presentar oficialment el cartell de la 8a edició. Els interessats en participar en el pessebre s'hi poden inscriure personalment a l'oficina del Centre Cívic a partir del 3 de setembre o bé trucant al 977 60 98 49 o enviant un correu a pessebreviventdevalls@gmail.com.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris