Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Dos incendis afecten vegetació a la vora de l'N-340 al Baix Gaià

URGENT

Nou cas de violència de gènere a Catalunya

Alcover comptarà amb un protocol davant les agressions sexistes

També s’aplicarà en altres esdeveniments qui es facin al municipi
Concert de Blaumut durant la Festa Major de l'any passat. | Jordi Ribellas

 

Durant les properes setmanes, Alcover viurà dos esdeveniments importants dins el calendari festiu del municipi: la Fira de Bandolers i la Festa Major. I enguany, l’Ajuntament ha decidit elaborar un protocol contra les agressions sexistes a les festes i als esdeveniments festius que es celebren al poble. Des del consistori alcoverenc, es subratlla que no es «pot tolerar cap actitud o conducta sexista ni qualsevol agressió per motiu de gènere i/o orientació afectivo-sexual».

 

Amb aquest protocol és vol «construir una societat lliure i igualitària, fomentar espais segurs i lliures de violències sexistes, sensibilitzar a la població davant les actituds, conductes i/o agressions per raó de gènere i per orientació afectivo-sexual a l’entorn d’oci de les festes i altres esdeveniments del municipi; incidint en que aquests tipus d’agressions i conductes són injustificables i intolerables i tenir espais d’oci de festes lliures d’agressions sexistes en els que les persones se sentin segures, entre d’altres».

 

Alcover comptarà, els dies de festes i esdeveniments, amb un punt de referència per tal que si alguna persona pateix algun tipus d’agressió sexista, homofòbica, lesbofòbica, bifònica o transfòbica, s’hi pugui adreçar i notificar-la, i aixó actuar amb la major celeritat possible. El protocol es farà arribar als alumnes de l'Institut Fonts del Glorieta d'Alcover i serà consultable a la web municipal i als díptics informatius que es trobaran als concerts.

 

 

Estand informatiu durant el concert de Festa Major

 

Queden pocs dies perquè Alcover visiqui una nova edició de la seva Festa Major, i coincidint amb el concert que se celebrarà el proper dissabte 20 d’octubre amb els grups Boikot, Lágrimas de Sangre i Dj Buenri s'instal·larà un estand informatiu de la Creu Roja. Al punt d’informació s’hi podrà trobar informació sobre prevenció de drogues, alcohol, sexualitat, entre d’altres. També s’oferirà un servei que consta de la prova d’alcoholímetre, distribució de preservatius, ulleres alcovista i anàlisis de substàncies.

 

El Pla Local de Joventut 2018-2021, que es va aprovar el passat mes de setembre, va incloure aquesta iniciativa que pretén garantr, segons argumenten des del consistori, «el bon estat de salut de la joventut alcoverenca a través d’accions de sensibilització orientades a la reducció de riscos en hàbits poc saludables i aplicar mesures facilitadores de la pràctica d’esport». 

 

El programa vol conscienciar els joves dels efectes i les conseqüències del consum d’alcohol i substàncies pernicioses, com també la conducció sota els efectes d’aquestes substàncies. L’habilitació de punts informatius i instal·lació d’alcoholímetres en alguns punts del municipi per tal d’evitar conductes de risc. I també la participació de persones que hagin patit accidents de trànsit o hagin viscut situacions relacionades, per tal de conscienciar als joves del municipi.

Comentaris