El Sopar Groc de Valls recapta més d’11.500 euros per als familiars dels presos i exiliats

La vetllada, a la qual van assistir els màxims responsables de l’ANC i d’Òmnium, va reunir 675 persones al Kursaal
El sopar va reunir 675 persones al Kursaal de Valls. | ANC Valls

 

Divendres passat, 6 de juliol, va tenir lloc el Sopar Groc de Valls, organitzat per Valls-Alt Camp per la Independència i Òmnium Alt Camp. El sopar va reunir 675 persones al Kursaal i va fer possible que es recaptessin més d’11.500 euros gràcies a la venda de tiquets i a la rifa que es va fer durant el sopar. Segons avancen els organitzadors, aquesta quantitat ja s’ha ingressat al compte de l’Associació Catalana pels Drets Civils, l’entitat que agrupa els familiars dels presos i exiliats catalans.

Marcela Topor, al sopar groc de Valls

El sopar va comptar amb la presència, d’una banda, dels familiars dels presos i exiliats, concretament d’Ester i Neus Cuixart, germanes de Jordi Cuixart; de Ferran Civit, la parella de la consellera Meritxell Serret, i de Marcela Topor, la dona del president Puigdemont, i, d’una altra, dels màxims responsables de les entitats sobiranistes: Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium, i Elisenda Paluzié, presidenta de l’ANC. Tots ells van rebre, només arribar, l’escalf dels assistents, que els van acollir amb aplaudiments en el moment d’accedir a la sala, especialment l’esposa del president Puigdemont.

 

L’àpat va començar a les nou del vespre i, a banda de l’amanida i la fideuada, preparada per l’empresa La Cuina de l’Isma, va incloure un aperitiu, gentilesa de Patates Palau i de Cansaladeria Pons; el vi, obsequi del Celler Estol Verd de Rodonyà; galetes i carquinyolis, regal de la Pastisseria Farré Gamell de l’Espluga, i crema catalana, gentilesa de la Pastisseria Santacana de Valls. Una vegada finalitzat l’àpat i mentre se servien els cafès, Jordi de Bofarull, coordinador de l’ANC de Valls, i Rosa Olivé, presidenta d’Òmnium Alt Camp, van lliurar els quatre regals de la rifa: un paquet d’experiències per a dues persones, gràcies a la col·laboració de Viatges Mestres; un sopar per a dues persones, gentilesa de Portal 22; un be, obsequi de Carnisseria Maricel, i una urna de l’1 d’octubre

Després dels premis, Rosa Morera, Ramon Ferré, Anna Queralt i Laia Olivé van interpretar la música del Ball de l’Àliga de Valls i, a continuació, van començar els parlaments. En primer lloc, van parlar Ester Cuixart i Ferran Civit i tots dos van coincidir a destacar la immensa solidaritat que es troben a tots els racons del país, on dia rere dia s’organitzen incomptables actes de suport als presos i exiliats, una solidaritat que els permet fer front a la duresa de la situació. A continuació va intervenir Marcela Topor, que va afirmar que es tractava del sopar groc més nombrós a què havia assistit i, en aquest sentit, va agrair als assistents el seu suport, un suport que percebien especialment els presos i exiliats, tal com li havia confirmat el president Puigdemont en la conversa telefònica que havien mantingut feia uns instants. Marcel Mauri i Elisenda Paluzié van tancar els parlaments. Ambdós van agrair la feina feta a les entitats organitzadores i als voluntaris i van destacar la importància que la societat continuï mobilitzada ja que, segons Paluzié, «la clau que obrirà els panys de les presons i que farà possible el retorn dels exiliats és la República.»

 

El Sopar Groc de Valls va finalitzar amb la interpretació de l’himne nacional i amb tots els assistents drets i mostrant una banda en què s’exigia l’alliberament dels presos i la tornada dels exiliats, una imatge que ha estat àmpliament difosa a les xarxes per la seva espectacularitat.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris