Fotografies antigues en un àlbum.

L’IEV de Valls organitza un taller sobre com conservar i organitzar les fotografies

El taller tindrà lloc el dissabte 8 de juny al matí i anirà a càrrec de l’especialista Susanna Muriel

L’Institut d’Estudis Vallencs (IEV) proposa un taller d’una durada de quatre hores per oferir unes primeres pautes per a l’organització de les fotografies que guardem als nostres arxius, principalment familiars, així com sobre les condicions òptimes per conservar el fons fotogràfic familiar.

La metodologia del taller es desenvoluparà en dues parts, combinant l’explicació teòrica amb una pràctica en la qual es traslladaran les tècniques professionals dels arxivers a l’esfera domèstica. Els principals continguts respondran aquestes preguntes i versaran sobres aquests temes: les col·leccions de fotografies familiars, com arxivar les nostres fotos? Mitjans de preservació i conservació, com podem classificar i ordenar les nostres fotografies?, com documentar les imatges de la nostra col·lecció?, el meu propi arxiu familiar en procés de tractament.

Susanna Muriel impartirà el taller de l’IEV

El taller anirà a càrrec de la Susanna Muriel, Graduada Superior en Arxivística i Gestió Documental per l'Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents (ESAGED), especialista en el tractament arxivístic de les col·leccions fotogràfiques i Llicenciada en grau en Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia per la Universitat de Barcelona.

Ha treballat o ha col·laborat professionalment en la gestió de diversos arxius d'imatges en institucions culturals, museus i arxius, i en l'organització i descripció de fons personals, tant en institucions públiques com de l’àmbit privat.

En l’àmbit de la difusió, Susanna Muriel realitza també cursos i tallers per apropar el tractament arxivístic de les col·leccions fotogràfiques a l'esfera privada, per tal de contribuir a la preservació del ric patrimoni fotogràfic que conservem a les nostres llars.

El curs te un preu total de 20€ (10€ per als socis de l’IEV), que inclou la formació i el material de pràctiques. Les places són limitades. Les inscripcions es poden realitzar fins al dia 31 de maig de forma presencial a la seu de l’IEV (C. Jaume Huguet, 1 –Pl. de l’U d’Octubre- Valls), per correu electrònic (iev@iev.cat) o per telèfon al 977600660.

També et pot interessar:


Comentaris