Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El temporal deixa més de 100 litres a l'Alt Camp i a la Conca

El riu Francolí ha vist augmentat considerablement el seu cabal

 

Les intenses pluges de les darreres 24 hores han deixat a l'Alt Camp i la Conca de Barberà registres de més de 100 litres per metre quadrat de precipitació acumulada. Tot i això, les incidències han estat poc destacables. A Valls, alguns baixos i garatges que s'han vist afectats per l'aigua. També per la forta precipitació i la conseqüent acumulació d'aigua, ahir a la nit, es va haver de tallar al trànsit la carretera de Montblanc, que discorre pel mig de la capital de l'Alt Camp. A primera hora d'aquest dilluns ja s'ha reobert.

 

La carretera TV-2006 a Aiguamúrcia ha quedat tallada. | Ajuntament d'Aiguamúrcia

 

Tallada la carretera TV-2006, a Aiguamúrcia

També va quedar afectada la carretera TV-2006 a Aiguamúrcia, per on discorre el riu Gaià, que anava carregat d'aigua i va arribar a superar la calçada. La via uneix els pobles de Santes Creus i d’Aiguamurcia i regularment, quan plou abundanment, queda sobrepassada per l’aigua. Per aquest motiu, aquest matí s'ha desviat el transport escolar i el de passatgers.

Incidències al Pla i a Figuerola del Camp

Al Pla de Santa Maria, la tempesta d’aquesta nit ha causat diverses avaries, entre elles a l’enllumenat públic i a les línies telefòniques. Des de l’Ajuntament s’informa que estan treballant per restablir els serveis. Per altra banda, a Figuerola del Camp, cap a les 20.00 hores del vespre d’aquest diumenge, part del poble es va quedar sense llum. Els carrers van estar tota la nit foscos i en moltes cases arribava la llum a mitges i només en algunes parts. Aquesta incidència es va produir després d’una avaria d’una fase del subministrament de llum del municipi. Després de notificar-ho a Endesa, fins a mig matí d’aquest dilluns no ha tornat la llum al poble. Segons ha informat l’Ajuntament, l’afectació ha estat de més gran abast, per això s’ha trigat més del previst en solucionar-ho.

 

El riu Francolí al seu pas per Vilaverd. | J.V.

 

Més de 100 litres a la Conca de Barberà

A Santa Coloma de Queralt, a la Conca de Barberà, s’han registrat 115 litres per metre quadrat i a la capital de comarca, Montblanc, 107. Tot i la gran quantitat de pluja acumulada, a la Conca no hi ha hagut cap desperfecte remarcable, segons han confirmat fonts del Consell Comarcal. Cal destacar el gran augment del cabal del riu Francolí, destacable sobretot a Vilaverd i a la Riba.

 

El Francolí al seu pas per la Riba | J.V.

 

Comentaris