Imatge de les obres del túnel del Coll de Lilla

Finalitzen els treballs per energitzar el túnel del Coll de Lilla

L'actuació ha encadenat dificultats degut a les inclemències meteorològiques consecutives: la gota freda Dana, la borrasca Gloria i, per rematar-ho, l'estat d'alarma causat per la Covid-19.

Recentment han finalitzat els treballs per a dotar de subministrament elèctric, és a dir, energitzar, els túnels del Coll de Lilla de l'autovia  A-27 de Tarragona, al seu pas pels termes municipals de Valls i de Montblanc. Els treballs es van iniciar el setembre del 2019 i han estat finalitzats aquest estiu amb la poada en servei de totes les instal·lacions construïdes.

Així, s'han instal·lat dos nous subministraments de mitjana tensió: el primer, a la boca sud, al costat de Valls, que serà on estarà ubicat el centre de control dels túnels; i el segon, a la boca nord, al costat de Montblanc. A part, ha estat necessari el desplaçament d'una línia de doble circuit a la sortida dels túnels per guanyar l'alçada necessària per a mantenir les distàncies reglamentàries amb la futura plataforma per on discorrerà l'autovia. Aquest desplaçament ha propiciat, també, el canvi d'ubicació del centre de transformació que donava subministrament elèctric a la pedania montblanquina de Lilla.

Dificultats i problemes

Les feines no han estat exemptes de problemes i de dificultats, a causa de les inclemències meteorològiques de l'any passat, la gota freda Dana, a l'octubre, i d'aquest mateix any, la borrasca Gloria, al gener, que van deixar grans quantitats d'aigua i els camins enfangats, fet que impedia accedir a la zona i donar la continuïtat que requerien els treballs. A part, la difícil l'orografia del terreny va posar a prova als equips humans que hi treballaven, com la maquinària pesant que utilitzaven. Per últim, quan ja quasi tot estava a punt de finalitzar, es va decretar l'estat d'Alarma degut a la Covid-19, que va retardar la posada en servei de les instal·lacions.


Comentaris