Vallmoll es prepara per rebre centenars de motoristes amb la celebració de la XIX Vallmotada

L'any passat van participar en la trobada 420 motos, una xifra que s'espera superar enguany. L'organització ja té la mirada posada en la pròxima edició, on se celebrarà el 20è aniversari
Vallmotada 2018, a Vallmoll. | vallmotada

 

Vallmoll acull un any més la seva multitudinària trobada de motos: la Vallmotada. La cita és aquest diumenge dia 15 de setembre a partir de les 9.00 hores. El municipi es prepara per a rebre centenars de motoristes disposats a passar una jornada festiva i una trobada de germanor dels aficionats a les motos.

L’any passat, la Vallmotada va acollir unes 420 motos, una xifra que s’espera assolir o incrementar en l’edició d’enguany. De fet, la tendència acostuma a anar a l’alça en cada edició que passa, la qual cosa demostra que la trobada està més que consolidada. «És un dia on ens apleguem molta gent de tot arreu», explica Josep Lara, membre de l’organització.

El tret de sortida serà a les 9.00 hores, amb la trobada i esmorzar per a tots els participants que constarà de carn a la brasa. A les 11.00 hores les motos engegaran motors per iniciar la sortida que tindrà un recorregut de 30 quilòmetres, amb una parada a Perafort a la meitat de la ruta. «L’Ajuntament sempre ens dona la benvinguda i ens conviden a alguna cosa», afirma.

Imatge de la darrera edició de la Vallmotada. | vallmotada

El fi de festa es farà al restaurant ‘La Bona Cuina’ on també hi haurà sortejos i premis per als participants, on destaca el guardó a ‘Vallmotero de l’Any’ o el quart trofeu Andreu Iborra a la moto més ‘guapa’ de la trobada. La Vallmotada acull gent de tot Catalunya. «Vénen des de Móra, Barcelona o Lleida», explica el Josep.

Un grup d’amics va iniciar la Vallmotada fa 19 anys

Des dels inicis, la raó de ser de la Vallmotada ha estat fer una trobada de germanor en un dia festiu. «El recorregut és el de menys, és un dia per gaudir». 

Fa 19 anys, «un grup d’amics que sempre anàvem a trobades de motos, vam proposar de fer-ne una a Vallmoll, ja que sempre anàvem fora», recorda el Josep. I així va néixer la primera Vallmotada.

Aquell primer any, va ser la prova de foc, que es va superar amb nota, ja que van assistir a la trobada unes 70 motos, una xifra que «va ser tot un èxit per a nosaltres i que any rere any, va pujant, perquè la gent ja ho coneix».

L'any passat la Vallmotada va acollir 420 motos. | Vallmotada

L’any vinent la Vallmotada compleix 20 anys

Aquest any se celebra la XIX edició de la trobada, però els organitzadors ja tenen la mirada posada en la propera edició, quan es compliran 20 anys de la Vallmotada. «Pel 20è aniversari mirarem de fer alguna cosa extra o especial», diu el Josep.

L’organització de la Vallmotada recau en la penya motera ‘Els Ceballots’ de Vallmoll, formada per un grup d’amics aficionats a les motos i compta amb el suport de l’Ajuntament, que assumeix el cost de l’esmorzar.

"🗣ENTREVISTA: «El túnel del Coll de Lilla farà augmentar la sinistralitat de la C-37»" "👶Vallmoll inaugura la nova llar d’infants ‘El Niu’"