S’aprova el projecte d’urbanització del passeig dels Caputxins de Valls

Properament es licitaran les obres que contemplen una remodelació del passeig on s'afavorirà als vianants
El passeig del Caputxins de Valls amb el seu aspecte actual. | VallsDiari

 

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Valls ha aprovat aquest dimecres el projecte per reurbanitzar el passeig dels Caputxins, la carretera del Pla i els carrers adjacents. S’ha aprovat ara, després d’una revisió del projecte inicial que es va quedar desert a l’hora de licitar-lo. L’import d’aquestes obres és d'1.445.026 euros. 

 

Els passos a seguir a partir d’ara faran que, un cop es passi el període d’informació pública, es liciti l’obra novament. La remodelació del passeig inclou també tots els vials que enllacen els Caputxins amb la carretera del Pla com són els carrers de Veciana, Maria Codina, Priorat del Lledó, Sant Magí i Francesc Rodon i Queralt. Tot i això, no està inclosa la reforma de la Font de la Manxa, que sí que es preveu actuar-hi més endavant, en una altra fase d’obres.

 

Aquest projecte d’urbanització vol remarcar els elements patrimonials en aquest passeig de 185 metres de longitud. A la part més alta hi ha prevista una plataforma viària a un sol nivell que uniria els edificis històrics de l'església de la Mare de Déu del Lledó, la Biblioteca Popular i la Casa de Cultura. Per això, es volen eliminar els aparcaments en aquest extrem.

 

El projecte prioritza els vianants

Al principi del passeig es vol aconseguir el mateix efecte. A la cruïlla amb la plaça Font de la Manxa que presideix el monument als Xiquets de Valls També s'ha projectat una plataforma viària a un sol nivell que faria més fàcil i còmoda aquesta zona per als vianants. A més, també s'ha previst instal·lar una il·luminació ornamental específica que realci al monument dels Xiquets de Valls.

 

En la resta del passeig es renovarà tot el paviment i es modernitzarà tota la instal·lació elèctrica. El projecte també contempla ampliar les voreres, com a mínim, fins als 1,2 metres. Les obres estan molt pensades per a la comoditat dels vianants. Per exemple, a les cruïlles dels carrers Veciana, Maria Codina, Priorat del Lledó i Sant Magí no s’haurà de pujar i baixar a la vorera per creuar, perquè aquesta tindrà continuïtat.

 

Altres acords de la Junta de Govern

La Junta de Govern de Valls també ha aprovat altres projectes i obres, com la construcció de la nova pista poliesportiva que es construirà a l'espai que ara ocupa l'antiga piscina municipal del Vilar per un import de 331.372 euros. Aquesta pista estarà adaptada per a la pràctica del futbol de sala, bàsquet, handbol, patinatge i hoquei. També es contempla la millora urbanística de tot l'espai i l'eliminació de barreres arquitectòniques per permetre la total accessibilitat a les noves instal·lacions. Per altra banda, també s’ha aprovat la modernització de l’enllumenat del carrer de la Cort i el Pati, que es durà a terme a la tardor, per un import de 119.211 euros.

 

També es durà a terme una nova intervenció arqueològica al tram de la muralla de Sant Antoni comprès entre els carrers Tomàs Caylà i del Mur i per últim també s’ha aprovat la reparació de la sala de conferències del Kursaal, afectada per la tempesta del mes d’octubre.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris