iberboard-alcover

Situació límit i vaga indefinida a l'empresa Iberboard d'Alcover

La fàbrica està totalment aturada i ahir només va entrar-hi el treballador que gestiona les nòmines

Un centenar de treballadors d'Iberboard van iniciar, ahir dilluns 4 de novembre, una vaga indefinida. L'empresa, que fabrica làmines de cartró reciclat i es troba ubicada al municipi d'Alcover, a la C-14, acumula diversos conflictes laborals com endarreriments en el pagament dels sous, l'incompliment dels increments estipulats en el conveni col·lectiu o l'impagament de les hores extres als treballadors.

El sindicat CGT, que està al capdavant de la protesta, preveu que la vaga s'allargui, almenys, tota la setmana i constata que té un seguiment del 100% dels empleats. La CGT també afirma que amb aquesta situació d'aturada i el generador de cogeneració parat, l'empresa corre el risc que se solidifiqui la tinta de les màquines. En aquest sentit, els treballadors exposen que «o s'incrementen els sous, o els grans clients hauran d'embolicar els seus enviaments amb paper de diari».

Amenaces per part de l'empresa

La CGT també denuncia que alguns treballadors han rebut amenaces per part de l'empresa «amb la finalitat que no abandonin els seus llocs de treball». De fet, fa poques setmanes s'han produït alguns acomiadaments i el passat mes de juny, Iberboard va presentar un ERTO (Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació) de suspensió de la producció fins al mes de desembre d'enguany. No obstant això, la CGT afirma que «durant el mes d'agost es van fer més de 900 hores extraordinàries que mai s'han pagat».