VÍDEO

Explosió d'una bombona de gas en una barricada a Tarragona

ATENCIÓ

Tots els talls de carretera previstos per aquest dissabte, 19 d'octubre

Desenes d'estudiants es manifesten a Valls per «guanyar la República»

A primera hora del matí s'ha llegit un manifest de l'AMI a les portes de l'Ajuntament

 

Desenes d'estudiants de Valls han participat, aquest 1 d'octubre al migdia, en una manifestació pels carrers de la ciutat sota el lema 'Ni oblit ni perdó'. El recorregut s'ha iniciat a la plaça Font de la Manxa i ha finalitzat a la plaça del Blat. A les portes de l’Ajuntament, els estudiants han llegit un manifest reivindicant el mandat de l’1 d’octubre i la llibertat dels presos polítics. A la mateixa hora que s'iniciava la marxa dels estudiants, alguns comerços i empreses han fet una aturada davant dels seus lloc de treball.

 

Pla general de la lectura del manifest 'Republiquem' impulsat per l'AMI a la plaça del Blat de Valls. | VallsDiari

 

Estelada al balcó de l’Ajuntament de Valls

 

Una iniciativa de l'Associació de Municipis per la Independència ha fet que diversos alcaldes catalans haguin llegit avui un manifest coincidint amb l'hora que van obrir els col·legis electorals l'1 d'octubre de l'any passat. A més, els consistoris han penjat al balcó de l'ajuntament una pancarta sota el lema 'Republiquem'. Al consistori vallenc, la pancarta de l'AMI s'ha fet lloc junt amb l'estelada i la pancarta que defensa la llibertat dels polítics presos i dels exiliats. L'alcalde Albert Batet ha fet lectura del manifest, acompanyat de diversos regidors. Al finalitzar, l'alcalde vallenc ha garantit la «voluntat ferma» de defensar «la democràcia, la república i la llibertat» des del món local.

 

Albert Batet ha respost a les veus que posen en dubte si els polítics estan a l'alçada del que reclama la societat civil. Pel batlle, «la classe política en termes generals està responent a les demandes ciutadanes, i ho hem fer des de la unitat d'acció del món independentista, del front republicà, i fer efectiva la República, que és l'objectiu que nosaltres tenim per aquesta legislatura». Finalment, Batet ha dit que després d'un any de l'1-O «s'ha demostrat que l'Estat està «en fallida».  

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris