Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Valls avança la Nit de Castells al desembre

Durant l'acte es lliuraran deu premis relacionats amb el curs casteller finalitzat
La tretzena Nit de Castells s'avança al desembre | cedida

 

Ja tenim nova data per a una de les nits més importants per al món casteller, es tracta de la tretzena Nit de Castells que se celebrarà el pròxim dissabte 15 de desembre al Centre Cultural de Valls, ciutat que simbolitza el punt de partida del món casteller. La jornada servirà com a acte de cloenda i consideració de tota la temporada castellera, valorant els resultats del curs amb els premis que es lliuraran durant la nit. La Nit de Castells és un projecte de la 'Revista Castells', publicació que organitza la jornada junt amb l'Ajuntament de Valls, la Xarxa de Comunicació Local i el TAC 12.

La Nit de Castells al desembre

L'habitual durant les cinc darreres edicions ha sigut celebrar la Nit de Castells durant el darrer cap de setmana de gener. Es tractava d'una ocasió per celebrar la fi de la temporada anterior, però també per donar la benvinguda a següent. Ara, amb la celebració avançada a mitjans de desembre, es pretén donar més importància al curs que acaba. Aquest canvi ha sigut una decisió consensuada entre els organitzadors i les dues colles dels Xiquets de Valls, entitats acostumades a col·laborar entre elles en una comissió de participació ciutadana.

 

Una jornada més àgil

Tot i el canvi, el format serà el mateix que el que s'ha pogut veure durant els darrers anys, però es busca un increment del contingut artístic i, al mateix temps, que el ritme de la gala (pensada principalment per lliurar premis i reconeixements) s'adapti a les exigents velocitats dels programes televisius. Així doncs, per garantir l'agilitat i l'atractiu de la nit, l'organització ha decidit reformular el premis, els quals s'establiran en deu guardons. Un total de vuit dels deu premis que s'atorgaran es troben estrictament vinculats a la temporada tancada. Els dos restants van més enllà de l'any casteller i se situen en un context més general. Com en altres edicions, hi ha l'opció d'atorgar un premi especial, decisió reservada per a l'organització.

Premis i jurat de la Nit de Castells

Com cada any, els jurats triaran els guanyadors sense perdre la pluralitat i la sobirania de les seves decisions. El jurat estarà format pel Consell Assessor de la Revista Castells, els cronistes castellers, les colles que hagin fet gamma extra el darrer curs, la Junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i per votació popular, sense oblidar-nos del Baròmetre, que concedirà els premis basant-se en els fets consumats. Els guardons són els següents:

 

Premi a la trajectòria

Reconeixement lliurat a una figura emblemàtica per al món casteller que hagi destacat per la seva trajectòria sòlida i activa. El premi serà atorgat per la 'Revista Castells'.

 

Premi Ambaixador de Castells

Reconeixement lliurat un individu o institució que, essent extern al món casteller, s'hagi distingit per difondre la cultura castellera. Atorgat per la 'Revista Castells'.

 

La Plaça de la temporada

Reconeix una plaça castellera que hagi tingut un paper rellevant durant la temporada, sigui d'una diada significativa o a causa de la seva dilatada trajectòria. Atorgat per la Revista Castells.

 

Colla de la temporada

Reconeixement a una colla que, sense ser de gamma extra i criteri del jurat, ha tingut la millor evolució o ha destacat per un fet determinat en la darrera temporada. Atorgat per les colles que han assolit construccions superiors al 3de9f en la darrera temporada.

 

Moment casteller de la temporada

Premia un castell realitzat la temporada anterior, que, per la seva dificultat, execució o valor, destaqui especial. Atorgat pels cronistes castellers.

 

Premi a una Campanya de comunicació

Premia una campanya de comunicació realitzada per una colla, o una empresa, el tema de la qual hagin sigut els castells, i que hagi destacat per la seva originalitat, creativitat i notorietat. Atorgat pels cronistes castellers.

 

Premi Descarregat

Distingeix totes aquelles colles que hagin destacat per la seva seguretat, alhora que en els seus registres i ambició. Atorgat per la CCCC.

 

Premi Imatge de la temporada La Xarxa – TAC12

Atorgat per La Xarxa per a la Comunicació Local i TAC 12 per votació popular.

 

Premi de fotografia

Té dues categories:
Professional. Atorgat per les colles que han assolit construccions superiors al 3de9f en la darrera temporada.
Per votació popular. Atorgat a través dels vots emesos a la pàgina de Facebook de la Revista Castells.

 

Premis Baròmetre Casteller

Premia les colles que han pujat un pis el seu nivell històric.
Colles que han pujat de 6 a 7:
Colles que han pujat de 7 a 8:
Colles que han pujat de 8 a 9:

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris