Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Dos incendis afecten vegetació a la vora de l'N-340 al Baix Gaià

URGENT

Nou cas de violència de gènere a Catalunya

El Barri Antic de Valls tindrà un nou bloc d'habitatges per a joves

D’aquesta manera s’inicia la primera promoció d’habitatges públics en règim cooperatiu per a joves. Els habitatges tindran un màxim de 275 euros de quota mensual
Imatge d'un dels carrers del Barri Antic de Valls. | J.G.

 

L'Ajuntament de Valls ha iniciat ja els passos del que serà la primera promoció pública municipal d'habitatges. Després que el plenari aprovés l'any passat les modificacions de planejament necessàries per a la construcció d'habitatges dotacionals públics al voltant dels carrers Santa Marina i Sant Francesc, la Junta de Govern ha aprovat aquesta setmana començar els tràmits d'expropiació d'aquesta zona del Barri Antic on es construiria un nou bloc d'habitatges.

 

La Junta ha aprovat obrir l'expedient d'expropiació de quatre finques situades a la cruïlla dels carrers de Sant Francesc i Santa Marina per un import total de 65.100 euros. Falta iniciar l'expropiació d'un cinquè immoble que completaria el solar en el qual es construiria el nou edifici.

 

En concret, els quatre edificis sobre els quals ara l'Ajuntament ha iniciat els tràmits d'expropiació són els situats al carrer Santa Marina números 34, 36, 38 i 40 i que, un cop siguin de propietat municipal, seran enderrocats.

 

El cinquè edifici que s’haurà d’expropiar és el situat al carrer Sant Francesc número 31, que junt amb els altres 4 immobles completarà el solar d'uns 130 m2 aproximadament sobre el que s'hi construirà el nou bloc de pisos. El futur edifici tindrà quatre plantes amb dos habitatges per cadascuna de les plantes. Per tant, tindrà una capacitat per a 8 pisos de 50 metres quadrats cadascun.

 

Habitatges destinats als joves 

Aquests pisos públics estaran destinats a població jove, amb l'objectiu de facilitar l'emancipació familiar i l'accés a l’habitatge d'aquest col·lectiu. A la vegada, la promoció s'ubicarà al Barri Antic, en el marc dels projectes de recuperació i dinamització urbanística i social del centre històric que impulsa l'Ajuntament.

 

Aquesta zona de Valls és una de les més degradades de la ciutat i una de les que necessita una intervenció urgent que els veïns i col·lectius reclamen des de fa temps.

 

S’accedirà als habitatges en règim cooperatiu

L'accés a aquests 8 habitatges públics serà en règim cooperatiu, una fórmula diferenciada dels sistemes de lloguer o compra. D'aquesta manera, els residents pagaran mensualment una quota de soci que serà estable a un preu que pot oscil·lar entre els 220 i 275 euros en funció de les característiques del pis. El règim cooperatiu promou l'accés a l'habitatge, amb un model més just, sense ànim de lucre i no especulatiu. 

Comentaris