Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Valls celebra la VI Setmana de les Capacitats

La jornada s'emmarca en la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb discapacitat
L'objectiu de tots aquests actes és el d'aconseguir la plena normalització del col·lectiu en la societat | Cedida

 

Valls commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el qual se celebra el dia 3 de desembre des de l'any 1992, amb la VI Setmana de les Capacitats. Es tracta d'una setmana organitzada per totes les entitats vallenques els treballs de les quals s'adreça a aquest col·lectiu mitjançant la Taula de les Capacitats en col·laboració amb el Pla Local d'Inclusió i Cohesió Social de l'Ajuntament vallenc, el Consell Esportiu de l'Alt Camp, el Patronat Municipal d'Esports i els IES Narcís Oller i Jaume Huguet.

 

La Taula de les Capacitats és el nom que rep l'òrgan el qual, mitjançant un grup de treball, coordina i proposa diverses actuacions amb l'objectiu de garantir la igualtat d'oportunitats de totes les persones amb capacitats diverses de la ciutat de Valls. Les entitats que componen la Taula són: Federació MESTRAL-Cocemfe Tarragona, Associació Trèvol, Fundació Ginac, Associació Porta Oberta, Espai Actua i Castellers de la Il·lusió. Aquest òrgan també està lligat a la Taula de Cohesió Social, un òrgan col·legiat de participació comunitària que té com objectiu principal l'assessorament i consulta en matèria de serveis socials i polítiques inclusives al municipi.

 

La VI Setmana de les Capacitats

La Setmana de les Capacitats arrencarà el dilluns, dia 26 de novembre, amb unes jornades plenes d'activitats, tallers i programes de caràcter reivindicatiu, divulgatiu i festiu que s'allargaran fins al dissabte 1 de desembre. L'objectiu de tots aquests actes és el d'aconseguir la plena normalització del col·lectiu en la societat mitjançant la informació i suport de les accions de les entitats que treballen en aquest sentit.

 

A la jornada «Adapta't a l'esport» els joves podran saber què sent una persona amb discapacitat mitjançant la pràctica de futbol amb els ulls tapats i pilotes amb cascavells o a ping pong amb cadira de rodes. D'aquesta manera, es busca normalitzar les diferents capacitats en el món esportiu. Són experiències per compartir i reflexionar. A més, durant la setmana també es busca la normalització en l'àmbit social, i es fa mitjançant la desfilada «La diferència marca tendència. Desfila't d'etiquetes» i d'una festa inclusiva amb DJ. Aquestes activitats ajuden a la població a percebre les diferents situacions de manera habitual.

 

Programa de la VI Setmana de les Capacitats

Dilluns 26 de novembre, a les 9.30 hores, als Centres educatius de Valls.

  

Taller: La diferència marca tendència. Desfila't d'etiquetes.

  

  

 

Dimarts 27 de novembre, a les 11.00 hores, a l'Institut d'Estudis Vallencs.

  

Xerrada: Educació emocional en la diversitat funcional.

  

  

 

Dimecres 28 de novembre, d'11.00 a 12.00 hores, al Centre Cultural.

  

  

Desfilada per les capacitats: «La diferència marca tendència. Desfila't d'etiquetes».

  

  

  

 

Dijous 29 de novembre, de 9.30 a 14.00 hores, a les nstal·lacions esportives el Vilar.

  

Jornada «Adapta't a l'esport».

  

  

  

 

Dissabte 1 de desembre, d'11.00 a 13.00 hores, al Pati.

  

8a Festa de les Capacitats.

  

Tallers diversos durant tot el matí.

  

I actuació DJ Abadia.

  

  

  

 

Dissabte 1 de desembre, de 17.00 a 20.00 hores, a la Sala Redstar.

  

Trèvolfest.

  

  

Comentaris