L’Ajuntament de Valls participa del desenvolupament de Gàmbia i Senegal

La institució també es preocupa per la qüestió del salvament marítim a la zona del mediterrani

 

A través de la regidoria de Serveis Socials, l’Ajuntament de Valls participa en tres projectes sense ànim de lucre que compten amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Enguany, el consistori ha destinat 10.000 € per col·laborar amb el finançament de projectes a la zona de Gàmbia, el Senegal i també amb Proactiva Open Arms per la campanya de salvament marítim a la Mediterrània que aquesta ONG duu a terme davant l'actual crisi migratòria.

 

L’objectiu de l’Ajuntament amb aquesta participació és consolidar una política de cooperació que vagi més enllà dels projectes aïllats, és a dir, que generi una autèntica xarxa cooperativa. Amb aquest objectiu en ment, durant els últims anys s’ha apostat per programes de desenvolupament amb un caràcter global. Concretament, s'han concentrat els esforços en projectes d'ajuda als refugiats i a comunitats originàries de països en vies de desenvolupament que tenen vincles amb Valls.

 

Els projectes de l’Ajuntament

Concretament, l’Ajuntament del municipi destinarà 2.500 € al projecte «Desafiaments i oportunitats des de les arrels: percepcions de les llevadores tradicionals i sensibilització en mutilació genital femenina en el nou marc legal que prohibeix la pràctica a Gàmbia». El projecte compta amb dues línies d’actuació: per una banda, s’investigarà sobre les experiències, pràctiques i resistències de les llevadores tradicionals gambianes en relació a la mutilació genital i, per l’altra, s’impulsarà impulsar la formació d'agents claus del territori, en àmbits com la justícia o l'educació.

 

A més, l’Ajuntament participarà en un altre projecte amb uns altres 2.500 €. En aquest cas, es tracta de la «Millora de la situació de les dones a la comunitat de Medina Boudialabou», destinat a l’empoderament d’un centenar de dones que gestionen hortes comunitàries en aquesta població de Senegal.

 

Per acabar, l’Ajuntament destinarà 5.000 € al projecte Salvament marítim a la Mediterrània central de la Fundació Proactiva Open Arms, una ONG d'ajuda humanitària que planta cara a les situacions d'emergència sorgides en els últims temps al mar i que neix d'una empresa de socorrisme i salvament marítim amb una gran experiència en les costes catalanes. El projecte ajudarà a rescatar i proveir amb tot el necessari a aquelles persones que, fugint de la guerra o de la pobresa, han naufragat en el seu camí cap a Europa.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!