Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Valls formarà 165 aturats en àrees on hi ha més demanda d'ocupació

Es destinaran 321.000 euros al programa, amb 11 especialitats laborals i més de 3.500 hores de formació
L'alcalde de Valls, Albert Batet, i el regidor d'Empresa i Ocupació, Joan Carles Solé, han visitat Plàstics Clofent. | Cedida

 

L'Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera activa aquest mes de desembre el nou paquet de cursos de Formació en Àrees Laborals Prioritàries (FOAP), finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya amb 320.883 euros. Aquest pla permetrà formar en els propers mesos a 165 persones en situació d'atur.

 

L'alcalde de Valls, Albert Batet, i el regidor d'Empresa i Ocupació, Joan Carles Solé, han avançat les línies dels nous cursos FOAP en una visita a l'empresa vallenca Plàstics Clofent, una de les companyies que col·labora amb Vallsgenera i que ha contractat personal format des de l'institut municipal.

 

Més beneficiaris que altres anys

Aquestes dades suposen un rècord de beneficiaris per a Vallsgenera. Així, els 165 aturats que a partir d'ara rebran la formació són un 28,3% més que en el darrer exercici, en una tendència a l'alça que s'ha sostingut any rere any fins a representar més del doble respecte el 2015, amb un increment de més del 140% en els últims tres anys.

 

Els FOAP, amb una oferta adaptada a les anomenades àrees laborals prioritàries, són una de les línies formatives més consolidades de Vallsgenra i amb uns alts nivells de reinserció al mercat de treball dels participants, amb percentatges que acostumen a superar el 60%. En els últims quatre anys s'hauran destinat als FOAP més de 840.000 euros.

 

Les persones destinatàries dels FOAP són treballadors en situació d'atur demandants d'ocupació, en especial persones amb dificultats d'inserció o en situació de vulnerabilitat social.

 

Això inclou col·lectius amb nivells baixos de qualificació professional, majors de 45 anys, joves menors de 30 anys, aturats de llarga durada, persones que no cobrin prestació i també discapacitats, en conjunt, ciutadans amb més complicacions per accedir a un lloc de treball.

 

Formació a les àrees on hi ha més demanda

Els FOAP adapten la seva oferta formativa en aquelles àrees laborals on es detecta una major demanda d'ocupació. En el cas de Valls, des de Vallsgenera s'impartirà formació en 11 especialitats laborals diferents, en àmbits tan diversos com la logística i les activitats auxiliars de magatzem, soldadura, serveis administratius o auxiliar de comerç, a més de formació d'anglès per a gestió comercial o també en habilitats comunicatives.

 

 

Comentaris