Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Troben el cadàver de Janet Jumillas

Valls inaugura la plaça de l'U d'octubre

Una munió de gent s'ha aplegat a la nova plaça, situada davant l'edifici de l'antic hospital de Sant Roc
La descoberta de la placa s'ha produït al voltant de les 12.30 hores | B.H.

 

Ara que ben bé tornem a ser a 1 d'octubre, que per tota Catalunya s'estan preparant actes commemoratius en record dels fets de fa un any, Valls ha inaugurat la plaça de l'U d'octubre. L'espai escollit està situat en ple centre de la ciutat, en un tram del carrer Jaume Huguet, just davant de l'edifici de l'antic hospital de Sant Roc on, ara fa un any, es va situar un dels punts de votació del referèndum sobre la independència de Catalunya de l'1 d'octubre.

 

'Valls per la Llibertat'

Poc abans de l'acte d'inauguració, l'espai ha acollit la 44a edició del cicle setmanal de Valls-Alt Camp per la Independència, la qual ha comptat amb l'actuació de Pere Navarro, qui ha cantat diverses cançons de la tradició dels Països Catalans. Com a professor de Filologia Catalana de la URV i expert en dialectologia, Navarro és un gran coneixedor del cançoner tradicional en llengua catalana, on s'apleguen gran nombre de variants de la nostra llengua.

 

Imatge de la placa de la plaça de l'U d'octubre | B.H.

 

Descoberta de la placa

Al voltant de les 12.30 hores, diverses personalitats de Valls entre les quals es trobava també l'alcalde, Albert Batet, han realitzat la descoberta de la placa sota l'atenta mirada de tots els assistents, els quals han omplert la nova plaça per l'ocasió. Durant l'acte d'inauguració també s'ha entonat l'himne «Els segadors» i la Colla Joves Xiquets de Valls han carregat i descarregat dos pilars de cinc.

 

La Colla Joves Xiquets de Valls ha carregat i descarregat dos pilars de cinc | B.H.

 

La plaça de l'U d'octubre

Valls se suma a la llarga llista de municipis que compten amb la seva pròpia plaça en record al referèndum. L'Institut d'Estudis Vallencs va ser l'encarregat de proposar a l'Ajuntament de Valls la ubicació per a la plaça. L'Ajuntament va aprovar de manera oficial la proposta de donar el nom de 'plaça de l'U d'Octubre' a la plaça situada davant de l'edifici de Sant Roc el passat 30 de juliol, amb 16 vots a favor (PDeCAT, ERC, CUP i Compromís per Valls) i 4 vots en contra (PSC i PP). La ubicació de la plaça serveix com a homenatge a totes les persones que fa un any van possibilitar el referèndum tot i els grans inconvenients.

 

Un gran nombre de veïns han assistit a l'acte inaugural | B.H.

 

Comentaris