Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

PORTADES

Les portades d'avui, 20 de maig

MÉTEO

El temps millora aquesta setmana amb temperatures que remunten

Valls ofereix cursos per fomentar la llengua catalana

L'Oficina de Català de la ciutat de Valls dobla el nombre d'inscrits respecte de l'any passat
A més dels cursos, l'Oficina de Català també du a terme activitats complementàries | cedida

 

S'inicia el curs 2018-2019 a l'Oficina de Català de Valls amb un total de 105 inscrits. Un nombre que implica un increment de ben bé el doble de matriculats respecte del curs anterior. Aquest increment exponencial respon, principalment a dues qüestions. Per una banda, l'oferta de cursos de català que ofereix l'Oficina de Català també s'ha ampliat. D'altra, s'ha enregistrat un augment en la demanda de cursos per a persones nouvingudes.

 

Així doncs, per tal d'adaptar-se a la demanda existent, s'ha modificat l'oferta inicial de cursos prevista per a aquest trimestre. D'aquesta manera, s'espera cobrir la demanda real. En total s'imparteixen 5 cursos de diferents nivells: Curs Inicial (A1), Curs Bàsic 1 (A2) en horari de matí i de tarda/vespre, Curs Inicial (sessions d'introducció a la llengua catalana), i un Taller d'ortografia adreçat a persones que volen millorar els seus coneixements ortogràfics d'una manera pràctica, tot aplicant les novetats de la nova Gramàtica de la llengua catalana, publicada l'any 2016.

 

A més dels cursos, l'Oficina de Català també du a terme activitats complementàries com la difusió de l'exposició «Pompeu Fabra. Una llengua completa» o la visita al mercat setmanal de la fruita i la verdura, per tal que els alumnes puguin practicar de primera mà els coneixements i les estructures treballats a classe. També es faran visites pels espais públics de la ciutat com l'ajuntament, la biblioteca, el Museu Casteller, etc. Per acabar, es continua duent a terme el programa del Voluntariat per la Llengua, que ja ha arribat a la xifra de 100 parelles des de l'any 2010, per tal de donar-lo a conèixer i formar noves parelles lingüístiques. En definitiva, des de l'Oficina de Català de Valls s'està treballant per oferir un bon servei a la ciutadania, que respongui a les seves necessitats, i que fomenti l'ús del català arreu.

  

Comentaris